12 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oamenii au fost interesaţi de alimentele cu efecte afrodisiace încă de pe vremea Afroditei, zeiţa iubirii, care a ieşit din mare pe o stridie, dând apoi naştere lui Eros. Dar dincolo de mitologie, teste ştiinţifice arată că există anumite arome care pot avea mai mult decât un efect de saţietate. Vă prezentăm o listă cu alimente „de dragoste”, care ar putea fi incluse în meniul unei cine cu persoana iubită, în vacanţă.
Migdale - De-a lungul timpului, migdalele au fost un simbol al fertilităţii. Unii cred că aroma lor stimulează pasiunea unei femei.
Avocado - Conţinutul de vitamina B6 dintr-un avocado contribuie la creşterea producţiei de hormoni masculini. În acelaşi timp, avocado conţine şi potasiu, care ajută la reglarea glandei tiroide la femei.
Asparagus (Sparanghel) - Conţine vitamina E şi se pare că stimulează hormonii atracţiei sexuale.
Ardei iute - Capsaicina, o substanţă care stimulează terminaţiile nervoase şi creşte pulsul, este responsabilă de „fierbinţeala” din ardeii iuţi. Acest aliment afrodisiac pare că are rol în eliberarea endorfinelor, care produc senzaţia de plăcere. Unii cercetători cred că acest lucru se întâmplă în cazul tuturor alimentelor „fierbinţi” (iuţi). Usturoiul sau piperul sunt astfel de exemple.
Busuioc - Se pare că busuiocul stimulează atracţia sexuală şi fertilitatea. Se crede, de asemenea, că poate crea totodată o stare de bine în corp şi minte.
Ciocolată - Cine nu ştie că ciocolata este afrodisiacă? Ciocolata conţine un stimulent numit feniletilamină, care produce o stare de bine şi de visare similară celei provocate de endorfine. Cercetătorii cred că ciocolata conţine substanţe care afectează transmiterile neurologice de la nivelul creierului şi o substanţă similară cu cafeina, numită teomobrină, excitant al sistemului nervos şi stimulent al inimii.
Cafea - În cantităţi moderate, cafeaua acţionează ca un stimulant, dar în cantităţi mari poate avea un efect depresiv. Cafeina stimulează atât mintea cât şi trupul şi este folosită de multe ori pentru a sta treaz peste noapte.
Miere - Dulce şi lipicioasă, mierea este o sursă de „boron”, mineral care ajută la metabolizarea estrogenului, hormonul direct implicat în bunăstarea femeii. Studiile arată că acest mineral poate, de asemenea, să ridice nivelul de testosteron din sânge, hormon responsabil pentru atracţia sexuală atât la femei cât şi la bărbaţi. În plus, mierea conţine vitamine B, necesare pentru testosteron, precum şi alţi nutrienţi, enzime şi fitochimicale.
Stridii - Sunt bogate în zinc, mineral necesar pentru producerea de testosteron. Acest hormon masculin contribuie şi la creşterea libidoului la femei. Stridiile sunt totodată bogate în proteine şi foarte săţioase.
Rucola - Rucola a fost catalogată ca un aliment afrodisiac încă din primul secol. Multe salate şi paste conţin rucola. Uneori este combinată cu nuci şi fistic.
Ginger (Ghimbir) - Rădăcina de ghimbir poate fi consumată crudă sau ca şi condiment pentru diferite fripturi. Stimulează circulaţia sângelui, contribuind astfel la creşterea apetitului sexual.
Zmeură şi căpşuni - Aceste alimente afrodisiace sunt perfecte pentru cina romantică de Ziua Îndrăgostiţilor. De culoare roşie, asociată cu iubirea şi pasiunea, sunt de asemenea bogate în vitamina C.
Nucşoară - Femeile din China cred că nucşoara este un afrodisiac ce creşte apetitul sexual şi fertilitatea.
Vin - În cantităţi moderate, vinul poate „ajuta”, dar o cantitate mai mare este chiar contraindicată, pentru că te „moleşeşte”. Pentru mai mult romantism, alege şampania.


Articole înrudite