28 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ziua Europei a fost sărbătorită şi la Muzeul Casa Cuza Vodă din Galaţi. Sorina Caloian Feraru, muzeograf la Casa Cuza Vodă, a adunat prichindeii de la Grădiniţa nr.36 „Mihai Eminescu”, Şcoala Gimnazială nr.43 „Dan Barbilian” şi Şcoala Gimnazială nr.40 „Iulia Haşdeu” din Galaţi şi a realizat împreună cu aceştia un mare puzzle, reprezentând statele membre ale UE.
Astfel, cei mici au recapitulat ceea ce învăţaseră la geografie şi în cadrul orelor de istorie, într-o manieră relaxată, îmbinând jocul cu dobândirea de noi informaţii. Apoi au ascultat Imnul Europei, "Oda bucuriei" din Simfonia a IX-a de Ludwig van Beethoven. Aflându-se la vârsta la care poveştile îi captivează, au ascultat cu atenţie şi legenda Europei. Legenda spune că trăia la Tyr, în Fenicia, o prinţesă pe nume Europa, fiica regelui Agenor. Într-o noapte, ea avu un vis: două continente, care luaseră înfăţişarea a două femei - "pământul Asiei" şi "pământul din faţă" - se certau pentru ea. Prima femeie voia să o ţină pe prinţesă cu sine, cealaltă, după dorinţa lui Zeus, voia să o îmbarce pe o corabie şi să o ducă departe. Trezită de spaimă, Europa se ridică din pat şi, împreună cu suita, ieşi la malul mării să culeagă flori. Deodată, din valuri se înălţă un taur mare şi frumos, blând ca un animal domestic. Atrasă de blândeţea lui, Europa se urcă în spinarea taurului. Acesta se  avântă spre cer şi străbătu Marea Mediterană până în Creta, unde se preschimbă în Zeus, arătându-şi adevărata înfăţişare. În Creta, Europa s-a unit cu Zeus şi a dat naştere multor copii.
Învăţarea prin joc este o metodă des utilizată astăzi şi prezintă o serie de avantaje, printre care receptarea facilă a informaţiilor de transmis şi transformarea actului educaţional într-o activitate plăcută, dezirabilă.

Articole înrudite