17 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galaţiul, unul dintre cele mai dezavantajoase oraşe din ţară
Galaţiul, unul dintre cele mai dezavantajoase oraşe din ţară

 

Cel mai amplu studiu despre locuire din România, realizat conform celor zece criterii create şi analizate de Storia.ro, în colaborare cu agenţia de cercetare D&D Research, a ajuns la final. Astfel, românii şi-au ales cartierele, oraşele şi regiunile favorite din ţară, iar zona Transilvaniei ocupă un loc fruntaş în preferinţele lor.
Şi gălăţenii au votat şi şi-au exprimat părerea în legătură cu facilităţile medicale şi cu cele educaţionale pe care le au la dispoziţie, dar şi cu accesul la magazine şi restaurante, situând astfel oraşul pe locul 32 din cele 41 de reşedinţe de judeţ din ţară.
Românii au votat Braşovul ca fiind cel mai avantajos oraş din ţară, iar Transilvania cea mai bună regiune în care ai putea locui. Următoarele locuri de pe podium sunt ocupate de Oradea şi Cluj-Napoca. Clasamentul continuă cu oraşele Sibiu, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Miercurea Ciuc, Slobozia, Timişoara, Târgu Mureş. Pe de altă parte, cele mai dezavantajoase oraşe din ţară sunt Alexandria, Focşani, Brăila, urmate de Călăraşi, Satu Mare, Bacău, Giurgiu, Zalău, Galaţi şi Buzău, în această ordine, conform voturilor celor care au participat la studiu.
„Această analiză este cel mai amplu studiu de percepţie efectuat în România pe tema criteriilor relevante în alegerea unei locuinţe. Volumul eşantionului - aproape 260.000 de respondenţi - şi marja de eroare de 0.2%, comparativ cu media de +/- 3% utilizată de regulă în sondaje, dau greutate şi precizie rezultatelor şi ne fac să ne apropiem de studiile de tip big data”, a spus Dan Petre, Business Developer D&D Research.

Unde trăiesc cei mai nemulţumiţi români

Cele mai dezavantajoase cartiere, pe de altă parte, sunt Lacu Dulce din Brăila, Bereasca din Ploieşti, Brâncoveanu din Alexandria, Bariera Vâlcii din Craiova, Transilvaniei din Buzău şi Artego din Târgu Jiu. Următoarele locuri sunt ocupate de Trei Insule din Arad, Priseaca din Târgovişte, Industriala din Vaslui şi Dallas din Giurgiu.
Studiul „Oraşe şi cartiere din România”, disponibil pe platforma de anunţuri dedicată exclusiv sectorului imobiliar, a analizat, pe tot parcursul desfăşurării sale, percepţia cetăţenilor asupra oraşelor şi cartierelor în care aceştia locuiesc, având în vedere zece criterii: siguranţa, costul general al vieţii, facilităţile medicale, educaţia, calitatea aerului, curăţenie, recreere, accesul la magazine şi restaurante, servicii de transport şi nivelul de linişte.


Articole înrudite