04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
"Meseria, calea spre succes" - concurs interjudeţean
"Meseria, calea spre succes" - concurs interjudeţean

Liceul Tehnologic "Simion Mehedinţi" din Galaţi a fost pe 27 mai gazda Concursului Interjudeţean "Meseria, calea spre succes", concurs dedicat exclusiv elevilor cu cerinţe educaţionale speciale din şcolile de profil din ţară.
Totul a pornit printr-un proiect educaţional, iniţiat de un grup de cadre didactice din liceu, proiect aprobat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, în care sunt partenere, deocamdată, 12 licee şi scoli profesionale speciale din ţară. La prima ediţie a acestui concurs au participat 52 de elevi cu cerinţe educaţionale speciale din 5 judeţe: Galaţi, Vrancea, Neamţ, Suceava şi Timiş.
Activitatea a avut drept scop promovarea învăţământului special, oferirea către societate a unei informaţii realiste cu privire la eficienţa şi calitatea educaţiei din învăţământul special – parte integrantă a sistemului naţional de învăţământ. Proiectul demonstrează deschiderea şcolilor speciale către societate şi capacitatea lor instituţională de a organiza evenimente didactice identice cu cele din învăţământul de masă. De asemenea, acest concurs deschide numeroase oportunităţi: elevilor le oferă posibilitatea de a descoperi locuri şi şcoli noi, de a trăi experienţe interesante, de a lega prietenii şi de a întâlni persoane care lucrează în acelaşi domeniu de activitate iar pentru cadrele didactice din învăţământul special, acest concurs a reprezentat ocazia de a împărtăşi experienţe, idei, opinii şi bune practici din activitatea didactică şi pedagogică. Totodată, a fost un prilej de a înţelege necesitatea unor întâlniri la nivel naţional în care profesorii din şcolile speciale să coopereze în scopul interesului elevilor cu cerinţe educative speciale.
Concursul s-a desfăşurat prin susţinerea unei probe practice pe 6 domenii de activitate: Mecanică; Industrie textilă şi pielărie; Fabricarea produselor din lemn; Construcţii instalaţii şi lucrări publice; Estetica şi igiena corpului omenesc; Turism şi alimentaţie. Organizatorii au gândit desfăşurarea concursului ca pe o competiţie aplicată, destinată demonstraţiilor practice, prin care elevii să-şi dovedească abilităţile profesionale, necesare fiecărei calificări.


Articole înrudite