01 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Depresia poate fi provocată de acţiunea unei singure gene mutante, conform unui nou studiu realizat de cercetători de la Kings College din Londra, scrie Daily Mail. Cercetătorii britanici susţin că identificarea acestei gene va duce la apariţia unor noi tratamente, mai bune, pentru această afecţiune extrem de răspândită în lumea modernă.
Oamenii de ştiinţă britanici, în colaborare cu cercetători americani au identificat o secţiune de ADN despre care susţin că este responsabilă de apariţia depresiilor. Această regiune, cunoscută drept cromozomul 3p25-26, conţine până la 40 de gene, dintre care cel puţin una ar fi implicată în apariţia depresiilor. În perioada următoare, cercetătorii speră să identifice cu exactitate gena sau genele ale căror mutaţii provoacă această afecţiune.
Deşi depresia este declanşată de multe ori de evenimente traumatice, cercetătorii susţin că anumiţi oameni sunt mai susceptibili de a prezenta simptomele acestei afecţiuni, comparativ cu alţii.
Acest studiu este bazat pe analiza ADN-ului la peste 800 de familii britanice, familii din care fac parte unul sau doi fraţi cu depresii. În aceaşi perioadă de timp echipa americană de la Washington University Medical School din St Louis, a examinat 91 de familii din Australia şi 25 de familii din Finlanda. Rezultatele, publicate în ultimul număr al revistei American Journal of Psychiatry, indică faptul că fraţii cu depresii au aceaşi mutaţie generică într-o anumită secţiune de ADN. Această descoperire sugerează faptul că depresia este o afecţiune ce se transmite genetic.

Articole înrudite