Servicii de comunicare gratuite pentru ONG-urile din judeţ Recomandat

Sâmbătă, 29 Iunie 2019 00:00
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Organizaţiile mici din România care vor să îşi îmbunătăţească imaginea au fost invitate să aplice până pe 30 iunie la CreateAthon® România – cel mai mare maraton de servicii de comunicare pro-bono pentru ONG-uri. În cadrul evenimentului, 60 de voluntari, specialişti din zona de comunicare şi publicitate vor oferi ONG-urilor servicii gratuite de comunicare, construcţie de website-uri, design de logo, broşuri sau materiale promoţionale, video-uri sau orice alte activităţi de comunicare de care au nevoie. Programul este derulat de Centrul de Resurse în Comunicare, cu sprijinul Kaufland România.

România este singura ţară din Europa care organizează, anul acesta, CreateAthon®, un maraton internaţional creativ pro-bono de 24 de ore, în sprijinul organizaţiilor non-profit. Evenimentul a luat naştere în Statele Unite ale Americii, acum mai bine de 20 de ani. Din 1998 şi până astăzi, mai mult de 100 de agenţii, instituţii de învăţământ sau organizaţii profesionale din Statele Unite şi Canada organizează anual acest maraton creativ în sprijinul comunităţii. Până acum, CreateAthon® a sprijinit peste 1.300 de organizaţii nonprofit în SUA, Canada şi Puerto Rico, furnizând peste 3.500 de proiecte de comunicare şi marketing.

Pentru a putea fi eligibile, organizaţiile din România trebuie să fi avut în 2018 un buget anual sub 100.000 euro şi să deruleze programe cu beneficiari direcţi în domeniile sănătate, educaţie, social, sport, cultură, viaţă sănătoasă sau mediu. Regulamentul programului, precum şi formularul on-line de aplicare sunt disponibile pe www.createathon.ro.

„Susţinem CreateAthon® pentru că vrem să oferim ONG-urilor nu doar programe de finanţare pentru implementarea proiectelor, ci şi transfer de cunoştinţe pentru dezvoltarea strategiei de comunicare şi a culturii organizaţionale, elemente esenţiale pentru asigurarea sustenabilităţii. După mulţi ani de colaborare cu mediul non-profit din România, am regăsit această nevoie a organizaţiilor, de a învăţa să se promoveze într-un mod coerent şi constant. Şi pentru că dorim să ajungem cu acest program acolo unde este cea mai mare nevoie, încurajăm să aplice ONG-urile mici şi cele care desfăşoară proiecte în mediul rural.”, spune Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

Pe 25 octombrie 2019, într-un eveniment de 24 de ore, organizat la Bucureşti, cele 10 organizaţii selectate vor primi din partea echipelor de voluntari specialişti servicii creative profesionale, incluzând construcţii de website-uri, materiale promoţionale online şi offline, strategie şi campanii de strângere de fonduri sau alte servicii, de care ONG-urile au nevoie.

„Suntem foarte fericiţi să urăm bun venit României în marea noastră familie! Mişcarea serviciilor pro bono este, cu siguranţă, în creştere în Europa. Suntem bucuroşi să vedem că profesionişti în marketing şi comunicare îşi unesc cunoştinţele pentru a aduce aceste servicii de voluntariat calificat ONG-urilor din România. Ştim, din experienţă, că rezultatele muncii depuse în CreateAthon® vor schimba atât vieţile organizaţiilor, care vor primi aceste servicii pro bono, cât şi pe cele ale voluntarilor care îşi vor oferi timpul, talentul şi inimile în acest maraton. Abia aşteptăm să vedem binele care se îndreaptă spre ei!” a declarat Teresa Coles, co-fondator CreateAthon® USA.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu