Instalarea panourilor fotovoltaice se face fără autorizaţie de construire Recomandat

Sâmbătă, 29 Iunie 2019 00:00
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Începând cu data de 27 iunie 2019, persoanele interesate să-şi monteze panouri fotovoltaice nu mai sunt nevoite să cheltuie bani şi să piardă timp pentru obţinerea autorizaţiei de construire întrucât prin modificarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcţii s-a eliminat obligativitatea deţinerii unei astfel de autorizaţii, a anunţat Administraţia Fondului pentru Mediu.

Potrivit noilor prevederi legale, montarea panourilor fotovoltaice pentru producerea de energie electrică şi/sau panouri solare pentru încălzirea apei este permisă fără ca proprietarul clădirii să obţină autorizaţia de construire, însă primăriile trebuie anunţate referitor la modificările aduse locuinţei, înaintea începerii lucrărilor.

Modificarea actului normativ a fost iniţiată de Administraţia Fondului pentru Mediu pentru a debloca Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională şi Programul privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate neracordate la reţeaua de distribuţie a energiei electrice.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu