24 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Spitalul "Anton Cincu" din Tecuci va avea un nou Compartiment de Primire Urgenţe
Spitalul "Anton Cincu" din Tecuci va avea un nou Compartiment de Primire Urgenţe

Primăria municipiului Tecuci a organizat marţi, 16 octombrie 2018, o conferinţă de presă ce a avut ca temă "Investiţii şi proiecte europene în municipiul Tecuci - 2018". Alături de edilul oraşului Cătălin Constantin Hurdubae au fost prezenţi şi Nicoleta Ţăpoi, director economic, Dan Trifan, şef-serviciu investiţii şi Rodica Constantin, şef-birou Fonduri europene. "Tecuciul este al doilea centru urban din judeţul Galaţi şi deserveşte o zonă rurală extinsă împreună cu care însumează aproape 100.000 de locuitori, aproximativ 25% din populaţia judeţului. Deciziile în gestionarea banului public implică o responsabilitate majoră pentru că nevoile sunt foarte diverse, iar stabilirea priorităţilor trebuie judicios fundamentată. Scopul principal al admnistraţiei locale este modernizarea permanentă a localităţii şi ridicarea continuă a standardelor de trai ale comunităţii local", a declarat primarul Cătălin Constantin Hurdubae.
Un proiect înscris pe lista de priorităţi a admnistraţiei locale din Tecuci are ca obiect realizarea unei Unităţi Primiri - Urgenţe, dotată la standarde moderne care să asigure preluarea în bune condiţii a bolnavilor, la Spitalul municipal "Anton Cincu". Proiectul prevede şi reamenajarea curţii spitalului şi realizarea unor locuri de parcare. Pentru ca această investiţie să poată fi realizată, Primăria municipiului Tecuci a făcut primul pas procedural conform legii, alocând suma 50.000 lei pentru realizarea studiului de fezabilitate.

Cum va fi compartimentată noua clădire

Noua clădire a Compartimentului de Primire Urgenţe (CPU) va avea o suprafaţă construită de 972,90 mp şi amplasarea acesteia este proiectată astfel încât să să asigure legătura funcţională cu Blocul Operator printr-un hol. Noul amplasament va avea două accese principale. Ambele accese sunt concepute pentru a prelua pacienţi pe targă sau în cărucior, din zona de acces a salvărilor. Există şi un acces secundar pentru personal, sau în caz de evacuare. Accesul pacienţilor se va face prin spaţiul de primire/triaj aflat la intrarea în CPU. Din spaţiul respectiv este asigurat accesul facil către camera de resuscitare şi către celelalte spaţii de acordare a asistenţei medicale de urgenţă din cadrul CPU.

18Tecuci2

Accesul în zona triajului se va realiza prin intermediul a doua intrări separate, una pentru pacienţii veniţi cu ambulanţa, şi una pentru cei veniţi cu mijloace proprii. În cadrul spaţiului pentru primire şi triaj se găseşte zona de aşteptare a pacienţilor care nu se află în stare critică până la momentul consultării de către un cadru specializat. Tot în cadrul acestui spaţiu se găseşte şi zona de aşteptare a pacienţilor febrili, separaţi prin faptul că este o încăpere închisă. După zona triajului se află accesul în zona restricţionată a CPU, unde se găsesc structurate funcţiuni legate prin intermediul unui coridor, la capătul căruia se află intrarea în Blocul Operator.
Funcţiunile legate prin intermediul coridorului sunt următoarele: spaţiul de resuscitare, spaţiul pentru evaluare şi tratament imediat (din acest spaţiu este asigurat accesul uşor în camera de resuscitare), spaţii pentru consultaţii specifice (sunt spaţii destinate examinării cazurilor de mică chirurgie/ortopedie şi medicină internă, cazuri care necesită eexaminarea sau investigarea într-un mediu izolat de mediul general al CPU), precum şi alte spaţii necesare asigurării în cele mai bune condiţii a actului medical.


Articole înrudite