03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Stimulaţi-vă creierul prin alimentaţie!
Stimulaţi-vă creierul prin alimentaţie!
Nucile seamănă cu mici creiere şi sunt bogate în antioxidanţi care, potrivit oamenilor de ştiinţă, combat daunele pe care le suferă creierul din cauza radicalilor liberi din corp. Un studiu realizat în 2009 pe şobolani a arătat că un regim care conţine 2% nuci combate semnele îmbătrânirii.

Morcovii sunt buni pentru ochi, dar şi pentru creier. Conţin niveluri ridicate ale unui compus numit luteolină. Un recent studiu publicat în Journal of Nutrition arată că luteolina reduce deficitul de memorie legat de vârstă şi inflamaţiile creierului. Se găseşte în uleiul de măsline, ardei şi ţelină.

Fructele cu bacă - afinele şi fragii - contribuie la reducerea semnelor de îmbătrânire şi la îmbunătăţirea capacităţilor creierului, arată un articol publicat în 2009 în Journal of Nutrition.

Peştele, bogat în acizi graşi şi omega-3, poate contribui la încetinirea declinului funcţiilor cognitive legat de vârstă. Un studiu din 2005 demonstrează că persoanele de peste 65 de ani care au mâncat peşte de două ori pe săptămână timp de şase ani n-au pierdut decât 13% din funcţiile lor cognitive.

Cafeaua şi ceaiul contribuie la revigorare, dar pot preveni şi apariţia bolii Alzheimer şi ameliora funcţiile cognitive. În plus, într-un studiu realizat în 2010 se arată că cei care beau ceai au rezultate mai bune la testele de memorie şi de gestionare a informaţiilor decât ceilalţi.

Spanacul este bogat în vitaminele C şi E, care îmbunătăţesc capacităţile cognitive. Un studiu din 2000 a demonstrat că şobolanii bătrâni şi-au recăpătat unele capacităţi ţinând de memorie şi capacităţi motrice printr-un regim alimentar bogat în spanac, fragi şi afine.

Articole înrudite