Taxiurile din Brăila luate la verificat de poliţişti Recomandat

Miercuri, 18 Mai 2022 15:32
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii rutieri au desfăşurat, în perioada 13-15 mai 2022, acţiuni pe raza judeţului Brăila pentru verificarea legalităţii transportului rutier în regim taxi, precum şi a transportului alternativ cu autoturism şi conducător auto.
De asemenea, poliţiştii rutieri au acţionat, atât pentru conştientizarea de către cetăţeni a riscurilor la care se expun prin nerespectarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, cât şi pentru reducerea numărului accidentelor rutiere.
Astfel, în urma activităţilor, au fost verificate 158 de autovehicule taxi şi 13 autovehicule de transport alternativ, fiind efectuate 97 de testări alcoolscopice.
Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 95 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 30.095 de lei, dintre care 55 conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 40 conform Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.
Totodată, ca măsură complementară, poliţiştii rutieri au retras 4 certificate de înmatriculare.
În continuare poliţiştii brăileni vor acţiona pe raza întregului judeţ, pentru prevenirea şi combaterea întregului fenomen infracţional.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu