10 MAI 2025 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Tulcea: Zeci de construcții pescărești ilegale, demolate de Administrația Rezervației Delta Dunării
Tulcea: Zeci de construcții pescărești ilegale, demolate de Administrația Rezervației Delta Dunării

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) din Tulcea a demolat câteva zeci de construcţii utilizate ca adăposturi pescăreşti şi a început demersurile pentru înlocuirea acestora cu construcţii plutitoare, informează AGERPRES.

Guvernatorul Rezervaţiei, Mălin Muşetescu, a declarat, pentru AGERPRES, că unele dintre construcţiile ilegale erau corturi militare ridicate în zone strict protejate şi că în acestea au fost găsite piei de mistreţi.

"La Periteaşca am demolat corturi militare ridicate în mijlocul zonei strict protejate. Este o lipsă de respect faţă de tezaurul natural dusă la extrem de anumiţi oameni din zonă. În corturi am găsit zeci de plase monofilament (a căror utilizare este interzisă în Rezervaţie - n.r.) şi circa 10 piei de mistreţi, iar în jurul corturilor câini dresaţi special pentru vânătoare", a afirmat Mălin Muşetescu.

El a mai spus că printre cele câteva zeci de construcţii ilegale demolate de agenţii ARBDD sunt şi garduri ridicate de pescari în apropierea adăposturilor pentru delimitarea unei aşa-zise proprietăţi.

"Ei nu sunt proprietari pe grinduri, unde nu este voie să construieşti nimic. A fost un abuz de încredere", a menţionat guvernatorul Rezervaţiei.

Muşetescu a amintit că în Deltă sunt peste 700 de adăposturi pescăreşti, un număr considerat foarte mare, şi a afirmat că a transmis deja câteva zeci de notificări pescarilor care şi-au ridicat construcţii ilegale.

"Deocamdată, nu acţionăm decât acolo unde se depăşeşte limita bunului simţ, acolo unde aceste adăposturi au devenit ferme zootehnice sau magazii de depozitare a tot felul de materiale. Unii au activităţi de turism în aceste adăposturi, dar asta ne deranjează cel mai puţin. Suntem cu ochii pe acele adăposturi care au devenit centre de braconaj, dar şi pe cele în jurul cărora sunt deşeuri", a precizat Muşetescu.

Citește integral aici


Articole înrudite