Consumul zilnic de căpşuni duce la scăderea semnificativă a nivelului colesterolului rău (LDL) şi al trigliceridelor, arată un studiu al unei echipe italo-spaniole de cercetători, apărut în ...
O poziţionare neadecvată a şeii şi practicarea intensivă a mersului pe bicicletă pot provoca tulburări sexuale atât la bărbaţi, cât şi la femei, arată un studiu realizat recent de cercet ...
Depresia este principala cauză a îmbolnăvirii şi invalidităţii în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 10 şi 19 ani, potrivit unui raport publicat de Organizaţia Mondială a Sănătă ...
Felul în care este organizat locul de muncă exercită o influenţă evidentă asupra riscului de îmbolnăvire şi al absenteismului. Studii precedente s-au ocupat de acest subiect şi au identifica ...
Un raport al experţilor britanici în nutriţie, publicat recent, atrage atenţia asupra alimentaţiei foarte nesănătoase a adolescenţilor, ce riscă deja să sufere de obeziate, diabet tip 2 şi ...
Părintele medicinei, Hippocrate, recomanda, în urmă cu 2500 de ani, ca ţelina să fie folosită „în tratamentul nervilor zdruncinaţi”. Datorită conţinutului bogat în vitamine, minerale ş ...
Este o afecţiune mai răspândită decât se credea: un studiu recent sugerează că aproximativ 10% dintre persoane ar suferi la un moment dat de această tulburare, care poate afecta grav calitatea ...
Deşi este indicat să consumăm cu toţii hrană cât mai sănătoasă, atât bărbaţii cât şi femeile ar trebui să aibă propriul set de recomandări legate de regimul alimentar. Femeile prezint ...
Fierul prezent în cantitate mare în carne măreşte riscul apariţiei bolilor cardiace, în vreme ce fierul din surse vegetale pare să nu aibă acest efect, arată un studiu recent. În carne, fier ...
Executivul a aprobat marţi proiectul de hotărâre de guvern pentru aprobarea pachetelor de servicii medicale, de bază şi minimal, şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordări ...
O cercetătoare americană a studiat percepţia oamenilor asupra propriului lor aspect fizic şi felul în care acesta le influenţează comportamentul. Margaret Neale de la Stanford Graduate School o ...
Cercetători americani au identificat cele mai cancerigene substanţe chimice prezente în mediul cotidian pe care femeile ar trebui să le evite pentru a scădea riscurile de cancer la sân. Această ...
Căscatul ar putea avea drept funcţie principală menţinerea creierului la o temperatură optimă, potrivit rezultatelor unui studiu american, informează Le Figaro.Asociat adesea cu somnul şi plic ...
Iaurtul este un produs lactat cu gust acid plăcut şi cu aromă specifică, preparat din lapte de vacă, de oaie, de bivoliţă sau de capră, prin fermentare cu bacterii lactice din adaosul de maia. ...
Dietele care promit să dezvăluie secretul scăderii în greutate nu sunt o modă recentă. De la paraziţii intestinali şi până la injecţiile cu hormoni, o privire retrospectivă asupra istoriei ...
O ceaşcă de cafea pe zi poate salva vederea persoanelor afectate de glaucom şi diabet, boli care provoacă degenerescenţa retinei, au descoperit cercetătorii de la Universitatea Cornell din New Y ...