Informatizare, automatizare, globalizare şi alte „-zări” la care suntem, se pare, încă insuficient adaptaţi, au făcut din stilul de viaţă modern un pericol în sine. Şi nu mă refer la ch ...
Cu mai bine de 2 500 de ani în urmă, pătrunjelul era folosit ca plantă medicinală şi chiar îi erau atribuite proprietăţi ezoterice. Strămoşii noştri, dacii, utilizau pătrunjelul ca elixir ...
Un studiu francez, publicat în revista „Occupational and Environmental Medicine”, confirmă faptul că riscul de a dezvolta anumite tumori cerebrale este mai mare la cei care stau ore întregi cu ...
Circa 5,5 milioane de nou-născuţi şi copii născuţi morţi vin şi părăsesc această lume fără ca existenţa lor să fie înregistrată, potrivit unui studiu publicat în revista medicală bri ...
O componentă a vinului roşu asigură o protecţie eficientă a dinţilor împotriva cariilor - este concluzia la care a ajuns o echipă de cercetători, membri ai Consiliului naţional de cercetări ...
Apendicele a fost considerat multă vreme un „organ inutil”, acest ţesut aflat la intersecţia intestinului subţire cu cel gros inflamându-se adeseori şi punând uneori în pericol viaţa paci ...
Eşti preocupat de igienă atunci când călătoreşti cu avionul? Conform unui nou studiu, buzunarul din spatele scaunului din faţă, în care se află de obicei o revistă pentru a trece mai repede ...
Consumul zilnic de căpşuni duce la scăderea semnificativă a nivelului colesterolului rău (LDL) şi al trigliceridelor, arată un studiu al unei echipe italo-spaniole de cercetători, apărut în ...
O poziţionare neadecvată a şeii şi practicarea intensivă a mersului pe bicicletă pot provoca tulburări sexuale atât la bărbaţi, cât şi la femei, arată un studiu realizat recent de cercet ...
Depresia este principala cauză a îmbolnăvirii şi invalidităţii în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 10 şi 19 ani, potrivit unui raport publicat de Organizaţia Mondială a Sănătă ...
Felul în care este organizat locul de muncă exercită o influenţă evidentă asupra riscului de îmbolnăvire şi al absenteismului. Studii precedente s-au ocupat de acest subiect şi au identifica ...
Un raport al experţilor britanici în nutriţie, publicat recent, atrage atenţia asupra alimentaţiei foarte nesănătoase a adolescenţilor, ce riscă deja să sufere de obeziate, diabet tip 2 şi ...
Părintele medicinei, Hippocrate, recomanda, în urmă cu 2500 de ani, ca ţelina să fie folosită „în tratamentul nervilor zdruncinaţi”. Datorită conţinutului bogat în vitamine, minerale ş ...
Este o afecţiune mai răspândită decât se credea: un studiu recent sugerează că aproximativ 10% dintre persoane ar suferi la un moment dat de această tulburare, care poate afecta grav calitatea ...
Deşi este indicat să consumăm cu toţii hrană cât mai sănătoasă, atât bărbaţii cât şi femeile ar trebui să aibă propriul set de recomandări legate de regimul alimentar. Femeile prezint ...
Fierul prezent în cantitate mare în carne măreşte riscul apariţiei bolilor cardiace, în vreme ce fierul din surse vegetale pare să nu aibă acest efect, arată un studiu recent. În carne, fier ...