Tinerele care consumă fructe şi legume proaspete în cantităţi mari când au în jur de 20 de ani îşi păstrează în bune condiţii arterele şi îşi reduc cu 40% riscul de ateroscleroză la v ...
Cutremurele mari şi alte dezastre naturale pot declanşa apariţia, la multe persoane, a aşa-numitului „sindrom al inimii frânte”, o boală cardiacă acută produsă de şocuri emoţionale pute ...
Celulele stem embrionare, responsabile de producerea fiecărui tip de celule şi ţesuturi specializate ale organismului uman, ar fi dobândit această capacitate de la un vechi virus care odată ce a ...
Joggingul a început să fie practicat pe scară largă abia la jumătatea secolului trecut, fiind iniţial o activitate specifică doar sportivilor de performanţă. Conceptul de alergare uşoară pr ...
Oamenii care vor să slăbească sau să aibă o siluetă fină ar trebui să se trezească dimineaţa devreme pentru a a beneficia de lumina matinală, afirmă autorii unui studiu apărut miercuri î ...
Cinci porţii zilnice de fructe şi legume ar putea să nu fie de ajuns pentru reducerea riscului de cancer sau accident vascular cerebral (AVC) şi nici al decesului din orice altă cauză, în acest ...
Nu numai „ce” şi „cât” mâncăm contează, atunci când ţinem cură de slăbire, ci şi „când”: un sondaj recent a stabilit care sunt, de-a lungul zilei, momentele optime pentru a lua ...
Durerile lombare sunt principala cauză a incapacităţii de muncă la scară mondială şi se află la originea unei treimi din cazurile de invaliditate provocate de muncă, arată două studii publi ...
Persoanele cu o salivă săracă în amilază, o enzimă care contribuie la digerarea unor zaharuri complexe, ce există în paste şi în orez, au tendinţa de a deveni obeze, afirmă autorii unui st ...
A naşte un număr mare de copiii poate afecta negativ sănătatea cardiovasculară a mamei, sugerează un studiu recent: femeile care au 4 sau mai mulţi copii prezintă o probabilitate mai mare de a ...
Statinele sunt recomandate de medici pentru scăderea colesterolului, dar, o cercetare recentă a demonstrat că aceste medicamente au şi un alt efect benefic asupra sănătăţii. Cercetătorii amer ...
Fiecare avem în dulapurile din bucătărie produse alimentare de care am uitat şi nu mai suntem siguri dacă sunt în termen de valabitate. Recent, experţii au întocmit o listă cu cinci produse a ...
Google a devenit indispensabil. Cum nu ştim ceva, cum dăm o căutare pe Google ca să găsim rapid informaţia de care avem nevoie. Google s-a gândit să atace şi nişa oamenilor interesaţi de un ...
Păstârnacul a fost introdus în cultură, încă din perioada antică, fiind folosit de greci şi de romani atât în alimentaţie, cât şi ca tratament în diferite afecţiuni. Ca şi morcovul, î ...
Carnea la grătar a avut parte, în ultima vreme, de o „presă proastă”, în urma unor studii ce arătaseră că frigerea pe grătar ar determina formarea unor compuşi potenţial cancerigeni. Ex ...
O cercetare recentă a demonstrat că elevii care au prea multe teme de făcut acasă riscă să se îmbolnăvească cu adevărat.Mulţi elevi au de făcut în fiecare seară, în medie, câte trei or ...