26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Bolnavii de insuficienţă cardiacă trebuie să meargă zilnic cât de mult, iar numărarea paşilor este un important indicator, scrie passionsante.be.
O echipă de cercetători japonezi a studiat un grup de circa 200 de persoane suferind de insuficienţă cardiacă, cu vârsta medie de 65 de ani, cărora le-a fost evaluată capacitatea de efort - consum de oxigen, ventilare, producere de gaz carbonic - în timpul unui test pe bicicletă. Gradul de activitate fizică a fost calculat cu ajutorul unui podometru, care înregistrează numărul paşilor făcuţi zilnic. Studiul a durat patru ani.
Parametrii respiratorii constituie importante elemente ale evaluării stării de sănătate a acestui tip de pacienţi şi „s-a demonstrat că o activitate fizică zilnică constând în circa 5.000 de paşi a fost un factor puternic în realizarea unei stări de sănătate bune”, arată doctorul Robert Haiat (Journal international de medecine), pronosticul fiind „net diferit” în funcţie de numărul de paşi făcuţi zilnic (sub sau peste pragul de 5.000 de paşi).
Astfel, pacienţii şi medicii care îi tratează s-ar putea sprijini pe măsurătorile efectuate cu un podometru pentru a se asigura că pragul este atins, ţinând seama, bineînţeles, şi de limitele personale, încheie passionsante.be.


Articole înrudite