07 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cele mai bune diete de detoxifiere după Paşti
Cele mai bune diete de detoxifiere după Paşti
Primăvara este ideală pentru a începe o cură de detoxifiere pentru a ne elibera organismul de grăsimile adunate peste iarnă. Dacă vreţi să începeţi o cură dar nu ştiţi care sunt primii paşi şi nici în ce-ar consta o astfel de dietă, vă sărim în ajutor. Vă propunem 5 dintre cele mai bune diete de detoxifiere.
Primii paşi spre dieta de detoxifiere
Este foarte important să înţelegeţi că o dietă detoxifiantă nu are niciun rezultat dacă în paralel nu ţineţi cont de câteva reguli sănătoase necesare. Iată câteva recomandări:
- Se beau cel puţin 2 litri de lichide pe zi (de preferat neîndulcite)
- La micul dejun se consumă cereale integrale cu lapte sau cu suc de fructe proaspăt, făcut în casă
- Zilnic se mănâncă legume şi fructe proaspete, negătite
- Se consumă numai carne de peşte, pui sau curcan
- Se recomandă un somn bun, de 8-10 ore pe noapte; de preferat este să prindeţi somnul dintre orele 22-24
- Se consumă nuci şi seminţe crude, nesărate
- Se reduce sau se evită consumul de alcool, tutun, cafea, sucuri carbogazoase, dulciuri, paste făinoase şi lactate sau produse grase
- Se face sport sau mişcare în aer liber (plimbări prin parc, de exemplu).
Dieta cu plante de primăvară
Spre deosebire de celelalte diete, aceasta durează o lună, nu două zile. Durează atât pentru că nu este la fel de strictă ca celelalte şi presupune introducerea în alimentaţia zilnică a plantelor de primăvară. În fiecare dimineaţă, cu aproximativ o oră înainte de a lua micul dejun, se consumă o salată făcută din plante de primăvară, la care se adaugă ulei de măsline, zeamă de lămâie după gust şi germeni de grâu (se găsesc în magazine sau puteţi să îi germinati acasă). Salatele pot să conţină ştevie, spanac, leurdă, untişor, lobodă, urzici etc. Dacă vă e mai uşor de făcut, salata aceasta poate fi transformată într-un smoothie. Se folosesc aceleaşi ingrediente, doar că se pun în blender.
Dieta cu lămâie
Dieta pe bază de lămâie este una dintre cele mai puternice şi sănătoase din câte există, datorită vitaminelor, mineralelor şi a tuturor elementelor care se regăsesc în acest fruct. Această dietă este foarte apreciată în rândul vedetelor din SUA, datorită efectelor sale miraculoase. Nu este recomandabilă persoanelor care suferă de afecţiuni ale stomacului (ulcer, gastrita etc.). În această dietă se consumă dimineaţa, pe stomacul gol, un pahar cu apă călduţă în care se stoarce o jumătate de lămâie. După o jumătate de oră se ia micul dejun. După masa de prânz de consumă o limonadă făcută din două pahare de apă şi o lămâie (întreagă) date prin blender. După masa de seară se bea un pahar de apă fierbinte în care se pune o linguriţă de miere sau sirop de arţar, zeama unei lămâi întregi şi câteva puţin ardei iute (se poate şi praf). Această dietă se poate ţine oricând şi pricât doriţi şi puteţi. Sucul de lămâie stimulează procesul de detoxifiere a organismului şi ajută la eliminarea grăsimilor în exces.
Dieta cu fructe
Această dietă simplă presupune consumul de fructe proaspete, negătite sau cu alte adaosuri, şi de apă, ceaiuri neîndulcite sau sucuri de fructe făcute în casă, fără zahăr sau alţi îndulcitori. Aveţi voie să consumaţi şi fructe dulci. Timp de două zile pe săptămână (nu mai mult) se pot consuma numai fructe, cât de multe fructe, cu condiţia să fie de diferite feluri.
Dieta disociată pe culori
Aţi auzit de diete recomandate de medici în care se spune că trebuie să consumăm alimente de o anumită culoare? Aceste tipuri de diete sunt recomandabile pentru că ele ajută la detoxifierea organismului şi la întărirea sistemului imunitar. Se spune că alimentele roşii menţin tinereţea (de obicei sunt bogate în antioxidanţi), cele albe întăresc organismul, cele galbene previn apariţia celulitei, cele verzi ajută tranzitul intestinal şi întăresc sistemul imunitar etc. Aceasta dietă presupune consumul de legume şi fructe de culori asemănătoare, timp de două zile pe săptămână. În fiecare zi se consumă alimente de culori diferite. Dacă azi aţi ales să mâncaţi produse verzi (kiwi, broccoli, mazăre, mere verzi etc.), mâine le puteţi încerca pe cele roşii (tomate, mere roşii, ridichi, sfeclă roşie etc.).
Dieta cu legume
O altă dieta uşor de ţinut şi deloc complicată este cea cu legume. La fel ca şi dieta pe bază de legume, şi aceasta trebuie ţinută pe o perioadă de maxim două zile, nu mai mult. În aceste două zile de dietă se pot consuma legume proaspete, nu preparate, sub formă de salată, de exemplu. Vestea bună este că puteţi consuma cât de multe legume vreţi. Singurul adaos pe care dieta vi-l permite este uleiul de măsline, alături de condimentele naturale. Recomandabil este consumul de apă, ceai neîndulcit şi sucuri naturale făcute în casă.


Articole înrudite