03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Creşterea bolilor inflamatorii ale intestinului ar putea fi cauzată de dietele noastre bogate în grăsimi care schimbă modul în care mâncarea este digerată, potrivit cercetătorilor americani. Astfel, se încurajează bacteriile dăunătoare şi se produce "o explozie". Şi experimentele pe şoareci au detaliat că anumite grăsimi duc la alterarea bacteriilor bune din intestin, ceea ce provoacă inflamaţie. Când intestinul devine inflamat, apare durerea şi diareea.
Profesorul Eugene Chang de la Universitatea din Chicago susţine că "din păcate, acestea pot fi bacterii dăunătoare. Însoţite de o sursă de sulf, ele explodează şi sunt capabile să activeze sistemul imunitar al persoanelor predispuse genetic".
Aceste grăsimi saturate sunt greu de digerat şi sunt răspunzătoare de pomparea unei cantităţi mai mari de bilă. Procesul conduce la schimbarea mediului natural al intestinului şi la dezvoltarea bacteriilor.
Experţii au găsit că o bacterie, "Bilophila wadsworthia", prosperă în bila produsă în plus pentru a distruge grăsimile. Din păcate, într-o dietă bogată în grăsimi, ea este incredibil de rară şi poate ajunge doar până la 6% din totalul bacteriilor din intestin.
Bolile inflamatorii ale intestinului, cum ar fi boala Crohn sau colita ulceroasă, afectează una din 350 de persoane din SUA.


Articole înrudite