28 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Abilităţile contează! Meci de baschet în scaun rulant, joi, la Galaţi
Abilităţile contează! Meci de baschet în scaun rulant, joi, la Galaţi

Fundaţia Motivation România invită gălăţenii la meciul demonstrativ de baschet adaptat Abilităţile contează, organizat în parteneriat cu Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi şi Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Galaţi.

Meciul de baschet în scaun rulant Abilităţile contează are loc joi, 25 ianuarie, începând cu ora 14:00, la sala „Florin Balaiş”, situată pe Strada Mihai Bravu, Nr. 44, în Galaţi. "În cadrul evenimentului, sportivii utilizatori de scaune rulante vor face o demonstraţie de mobilitate şi fairplay, pentru a promova abilităţile persoanelor cu dizabilităţi şi pentru a marca finalul proiectului #TeamMotivation – baschet adaptat în Galaţi. Pe lângă faptul că veţi avea ocazia să vedeţi cum driblează şi marchează sportivii - din scaune rulante, vă vom invita să exersaţi aruncarea la panou din poziţia aşezat şi să aflaţi mai multe despre sportul adaptat", anunţă organizatorii.

Meciul demonstrativ de baschet marchează finalul proiectului #TeamMotivation – baschet în scaun rulant în Galaţi, derulat în perioada iunie 2023 – ianuarie 2024 şi finanţat prin Semimaraton Galaţi 2023, un program al Fundaţiei Comunitare Galaţi. "În cadrul proiectului, au avut loc peste 35 de sesiuni de antrenament la baschet în scaun rulant, la care au participat cei opt sportivi ai #TeamMotivation Galaţi. Acestor sesiuni li se adaugă demonstraţiile, meciurile amicale şi competiţiile din ţară, la care echipa ne-a reprezentat. #TeamMotivation Galaţi îşi propune să continue activitatea de baschet adaptat, cu ajutorul susţinătorilor din comunitate, persoane dornice să construiască incluziunea şi să promoveze un stil de viaţă activ", menţionează organizatorii.

Sportul în scaun rulant este parte a procesului de recuperare activă, pentru dobândirea abilităţilor de viaţă independentă şi, în acelaşi timp, un element important în integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi.

  • Galerie Foto:

Articole înrudite