07 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Un lucru lăudabil pentru vremurile în care trăim este faptul că sportul nu are vârstă. O ramură sportivă, cu mulţi adepţi în oraşul nostru printre persoane respectabile de vârsta a doua sau chiar a treia, este atletismul. Atleţii veterani gălăţeni au obţinut rezultate deosebite la concursurile naţionale şi internaţionale la care au participat.
Locul I este deţinut de „bossul” veteranilor - Mihai Drăghici (categoria 80-84 ani). Nea „Mişu” s-a prezentat la startul a 14 concursuri, în care a obţinut mai multe performanţe  remarcabile: medalie de argint la Campionatul Balcanic de cros din Serbia (Niş), trei medalii de argint la Balcaniada de pistă din Slovenia (Domzale). La "Naţionalele" de sală  a obţinut trei locuri II, iar la cele de cros - un alt loc  II; locul I la Campionatul Naţional de alergare pe şosea, un loc I şi două locuri II la întrecerile interne de pistă. A participat la majoritatea concursurilor ocazionate de zilele festive, la Galaţi, Bucureşti, Baia Mare şi altele.
2. Cătălin Brăila (60-64 ani) a participat la 11 concursuri, plus cele ocazionate de zilele festive. A fost prezent la Campionatul Mondial de pistă de la Sacramento (SUA), unde s-a clasat pe locul 20 în proba de 10.000 metri şi locul 23 la maraton. Medaliat cu argint la Balcaniada de cros din Serbia; locul III la "Naţionalele" de sală, locul V la cele de cros şi medalia de argint la Campionatul Naţional de maraton. La acestea se adaugă o medalie de aur la „Naţionalele” de alergare pe şosea.
3. Jenică Gheorghiu (65-69 ani) - cu  trei participări. Cele mai bune performanţe - un loc I şi două locuri II la Campionatul Naţional de sală.
4. Cosma Valeriu (55-59 ani) - un loc întâi şi două locuri III la concursurile de sală.
5. Romică Grusuzache (55-59 ani) - prezent la şase concursuri. Deţine un loc doi la "Naţionalele" de cros; locul VII la  "Naţionalele" de pistă (5000  m) şi un loc VIII la 10.000 m, precum şi locul IX la "Crosul Loteriei Naţionale".
6. Gheorghe Pătraşcu (60-64 ani) - participant  la "Naţionalele"  de sală, unde a obţinut un loc III şi un loc V, dar şi la Semimaratonul Bucureşti.
7. Petrică Manoilă (55-59 ani) - participant la concursurile oficiale de sală şi la două ocazionate de zilele festive.
8. Marius Nicoară  (45-49 ani) -  locul V la "Crosul Loteriei Naţionale". Prin diverse prezenţe la concursuri s-au mai evidenţiat: Cornelia Borş, Gheorghe Bârsan şi Istvan Bordocz.


Articole înrudite