22 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Alertă la Palatul de Justiţie din Galaţi, după ce la numărul de urgenţe 112 s-a primit un apel prin care o femeie anunţa prezenţa unui pachet suspect plasat chiar vizavi de Tribunal, la roata din spate a unei maşini. Era vorba de o pungă care se afla exact lângă roata din spate a maşinii ce aparţinea unei judecătoare. A fost blocată o întreagă stradă, iar poliţiştii, jandarmii şi pirotehniştii, împreună cu specialiştii SRI, au încercuit zona blocând accesul şi începând manevrele de recuperare a bombei. Oamenii care erau în Palatul de Justiţie au fost redirecţionaţi spre o altă ieşire. „S-a primit o alarmare privind existenţa unui colet suspect în zonă. Acesta a fost ridicat şi uremează să se continue cercetările”, a precizat ag. pp Bogdan Cojocaru, din cadrul IPJ Galaţi.
Coletul a fost ridicat de pirotehniştii echipaţi în costume speciale şi apoi luat de la locul incidentului. Atât Palatul de Justiţie, cât şi maşina respectivă au fost verificate cu ajutorul câinilor poliţişti specializaţi în depistarea substanţelor periculoase. Până la urmă, se pare că în coletul suspect erau... perdele.
Magistratul căruia îi aparţinea maşina nu lucrează la cazuri penale, ci la procese civile, şi nu ar fi fost victima unei ameninţări clare în ultima vreme. Oamenii care au asistat la operaţiunea de ridicare şi scoatere a coletului suspect credeau că totul a fost o glumă proastă făcută de cineva enervat de vreun angajat al Palatului de Justiţie.


Articole înrudite