09 OCTOMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
ANRE emite autorizaţia de înfiinţare pentru Parcul eolian de 66 MW din Galaţi
ANRE emite autorizaţia de înfiinţare pentru Parcul eolian de 66 MW din Galaţi

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) urmează să emită, mâine, 17 ianuarie 2024, autorizaţia de înfiinţare a parcului eolian Frumuşiţa, potirivit datelor publice de pe site-ul instituţiei.
Parcul eolian de 66 MW din Galaţi este dezvoltat de compania daneză Eurowind şi a depus documentaţia pentru emiterea autorizaţiei de înfiinţare: „Proiect de decizie şi raport privind acordarea Autorizaţiei de înfiinţare solicitate de societatea EWE FRUMUŞIŢA SRL pentru realizarea noii capacităţi energetice Centrala Electrică Eoliană (CEE) EWE Frumuşiţa”, care se află pe ordinea de zi a şedinţei Comitetului de Reglementare al ANRE care va avea loc în 17 ianuarie.
EWE Frumuşiţa S.R.L. are sediul în Bucureşti şi este controlată de compania daneză Eurowind Energy, care derulează mai multe proiecte în sectorul energiei regenerabile din România. Pentru proiectul parcului eolian de 66 MW în judeţul Galaţi are deja semnat contract de racordare la reţeaua operată de Distribuţie Energie Electrică România (DEER).
După ce ANRE emite autorizaţia de înfiinţare, dezvoltatorul proiectului trebuie să facă dovada că are finanţarea pentru construcţia capacităţii energetice deci, cel mai probabil acest proiect va fi unul dintre cele care se va finaliza şi va produce energie electrică, potrivit economica.net.
Eurowind este un dezvoltator de proiecte regenerabile din Danemarca, cu activităţi pe mai multe pieţe. Potrivit ultimelor date de pe site-ul său, compania are un portofoliu masiv de proiecte în România, de 4.000 MW, dintre care 108 MW sunt în construcţie. Eurowind este prezentă pe piaţa din România încă din 2011.
Compania are în operare deja trei parcuri fotovoltaice în România, iar printre proiectele aflate în stadiu avansat se numără un parc eolian de 48 MW amplasat la Pecineaga, judeţul Constanţa, a cărui construcţia a debutat vara trecută şi care va deveni operaţional în prima jumătate a lui 2025 şi un parc agrivoltaic de 70 MW în Teiuş, Alba, a cărui construţie a început toamna trecută, relatează economica.net.


Articole înrudite