Când vor putea să îşi ia abonament Transurb cu reducere gălăţenii care au salariul minim pe economie Recomandat

Miercuri, 20 Martie 2019 15:20
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi municipalitatea a acordat reduceri cu 75% la abonamentul de transport în comun pentru persoanele care beneficiază de salariul minim pe economie, din ianuarie şi până în prezent, aceste persoane nu s-au putut bucura de această facilitate deoarece salariul minim brut pe economie a crescut de la 1.900 de lei la 2.080 lei. Deoarece nimeni din administraţia Transurb sau din consilerii locali nu s-a grăbit să îndrepte situaţia şi să solicite modificarea Hotărârii Consiliului Local prin care s-au instituit aceste reduceri, de la 01 ianuarie şi până în prezent salariaţii care încasează salariul minim pe economie nu au beneficiat de nicio reducere.

Abia acum a fost iniţiat proiectul unei hotărâri de Consiliu Local prin care se propune modificarea sumei ce reprezintă salariul minim pe economie de la 1.900 lei, la 2.080 lei. Dacă acest proiect va obţine votul majorităţii consilierilor locali, în şedinţa ordinară a Consiliului Local Galaţi din această lună, abia atunci reducerea la abonamentul de transport dedicat acestei categorii de călători va putea fi pusă în aplicare.

Categoriile de pasageri care beneficiază de gratuităţi şi reduceri la transportul în comun:

- Persoane fără venituri cu vârsta peste 65 ani şi pensionari care cumulează venituri din pensie de până la 2.080 lei brut/lună - Abonament redus cu 98% pe o linie.

- Pensionari care cumulează venituri din pensie cuprinse între 2.081 şi 3.500 lei brut pe lună - Abonament redus cu 50% pe o linie.

- Pensionari care cumulează venituri din pensie peste 3.500 lei brut pe lună - Abonament redus cu 25% pe o linie.

- Pensionarii de invaliditate care nu beneficiază de facilităţile prevăzute de Legea nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi de HCL nr.126/2007 privind aprobarea modalităţii de acordare a gratuităţii precum şi cuantumul acesteia pe mijloacele de transport în comun pentru persoanele cu handicap accentuat şi grav, însoţitorii, asistenţii personali şi asistenţii personali profesionişti ai acestora - Abonament gratuit pe o linie.

- Elevi din învăţământul obligatoriu, profesional şi liceal acreditat/autorizat, din municipiul Galaţi; studenţii înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă, în instituţiile de învăţământ superior acreditate, în vârstă de până la 26 de ani, din municipiul Galaţi; şomeri - Abonament redus cu 98% pe o linie.

- Persoane care beneficiază de salariul minim pe economie de 2.080 lei brut/lună - Abonament redus cu 75% pe o linie.

- Persoane beneficiare a servicilor Cantinei de Ajutor Social - Abonament gratuit pe o linie a unui număr de 50 de persoane pe lună.

- Cetăţeni de onoare - Abonament gratuit pe toate liniile.

- Revoluţionari - Abonament gratuit pe toate liniile.

- Veterani şi văduve de război - Abonament gratuit pe toate liniile.

- Persoane persecutate din motive politice - Abonament gratuit pe toate liniile.

- Persoane cu handicap grav şi accentuat - Abonament gratuit pe toate liniile.

- Donatori de sânge - Abonament cu reducere 50% pe o linie, pentru o perioadă de o lună.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu