O lucrare de un an se va finaliza în aproape trei ani

Vineri, 23 Iunie 2017 08:30
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Biroul de presă al Primăriei Galaţi informează că s-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru proiectul ”Modernizare str. Pictor Isser”. Vestea este istorică pentru locuitorii străzii Pictor Isser, dintr-un simplu motiv: strada se află în lucrări, sau mai exact spus, nu mai are asfalt şi este plină de gropi, încă din timpul mandatului fostului primar Marius Stan, mai exact din luna aprilie 2015 (deşi autorizaţia de construcţie se eliberase în luna februarie 2014!). La acea vreme, societatea care ar fi trebuit să realizeze lucrările de modernizare a străzii era SC Romlotus Instalatii SRL, care, nici mai mult nici mai puţin, a fost incapabilă să execute lucrările pentru care Primăria Galaţi aloca 3,93 milioane de lei cu TVA. După ce a realizat lucrări în valoare de doar 469.600 de lei, firma a transmis că nu mai poate să realizeze lucrarea, motiv pentru care o abandonează.
Potrivit datelor furnizate de Primăria Galaţi, pe 22 aprilie 2016, adică după termenul de finalizare a lucrării (15 aprilie 2016), firma a notificat Primăria, solicitând “încetarea contractului de execuţie datorită imposibilităţii de împlinire a obligaţiilor contractuale conform art. 23.2 (…) rezilierea de drept (…). La această dată de execuţie este reziliat şi urmează să se organizeze o nouă procedură de achiziţie a contractului pentru lucrările rămase de executat”.
Şi aşa locuitorii de pe strada Pictor Isser s-au trezit cu noroiul cât casa, căci strada a rămas ca după bombardament - o situaţie exasperantă mai ales în sezonul ploios, când oamenii nu au mai avut alte variante decât să facă haz de necaz, filmându-se pe când pescuiau... în mijlocul străzii!
Anul trecut, pe 30 iulie, primarul Ionuţ Pucheanu explica faptul că trebuie organizată o nouă licitaţie pentru finalizarea lucrării de pe Pictor Isser.
Acum, la aproape un an de la promisiunea că se va organiza o nouă licitaţie (care s-a şi organizat, toamna trecută), Primăria anunţă că în sfârşit vor reîncepe lucrările pe strada Pictor Isser. Potrivit instituţiei publice, constructorul care a câştigat licitaţia este S.C. ROMSIT S.R.L, iar valoarea contractului este de 2911.469 lei cu TVA, termenul de finalizare fiind 19.02.2018, iar primul tronson unde se vor relua lucrările este cuprins între str. 9 Mai şi str. 1 Mai..

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu