23 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Consiliul Judeţean Galaţi a aprobat ieri alocarea sumei de 27.000 mii lei din Fondul de intervenţie aflat la dispoziţia guvernului pentru familiile din judeţele afectate de inundaţiile care au avut loc la mijlocul lunii septembrie. Hotărârea a stârnit numeroase controverse şi chiar atacuri la "culoare", deoarece, în viziunea consilierului PDL Ion Ştefan, este încălcată legea prin acordarea acestor bani drept despăgubiri, deoarece sinistraţii nu şi-au asigurat casele, prin urmare, nu trebuie să îi primească.
După ce a enunţat articolele pentru a sublinia aceste lucruri, consilierul a spus că e nevoie să fie găsită o soluţie pentru a-i ajuta pe sinistraţi, dar cu respectarea legii.
"E bine că se găsesc bani, e foarte bine că suntem alături de cei năpăstuiţi, dar important este cum o facem. S-ar părea, dacă analizăm cu atenţie, că suntem pe lângă lege şi trebuie să avem foarte mare atenţie la articolul 22, care spune că legea nu ne dă voie să despăgubim. Trebuie să tragem un semnal de alarmă, atât la Guvernul României, cât şi la unităţile administrativ teritoriale, în vederea aplicării legii. (...) Nu ştiu cum ar trebui să votăm - sufletul îmi spune să votez pentru, dar legea spune să mă abţin, dacă nu chiar să votez împotrivă", a spus Ion Ştefan.
Răspunsul pe care l-a primit consilierul de la preşedintele CJ, Nicolae Bacalbaşa, a fost că, în această privinţă, pedelistul „nu dă dovadă de lipsă de inteligenţă, ci de reavoinţă”.
„În ceea ce mă priveşte, fie din motive de incompetenţă, fie din motive de diversiune politică extrem de criticabilă moral, confundaţi două speţe juridice. Vorbim despre o lege de a despăgubi, care în acest caz nu se aplică. Nu e vorba de despăgubire, ci de ajutoare umanitare, lucru care nu vine în contradicţie cu legea pe care aţi evocat-o”, a spus preşedintele CJ, făcând şi câteva aprecieri deloc măgulitoare la adresa democrat-liberalului Ion Ştefan, care, la rândul său, a spus că, în cazul în care Nicolae Bacalbaşa va mai comite „atac la persoană”, va face şi dânsul acelaşi lucru. „Nu este normal ca atunci când te adresezi unui om şi să îi spui să respecte legea, el să te atace, să vorbească despre culori, armonii şi curcubee”, a spus consilierul, care s-a abţinut de la vot.


Articole înrudite