Primăria începe plata ajutorului pentru încălzire de 3.000 lei

Joi, 22 Iunie 2017 18:07
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

După ce a anunţat că în două săptămâni va începe să acorde beneficiarilor ajutoarele financiare pentru achiziţionarea de surse alternative de încălzire şi apă caldă, acum primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, anunţă că plăţile vor începe săptămâna viitoare.
 "Sunt gata pentru a fi plătite aproximativ 400 de dosare, cred că cel mai devreme săptămâna viitoare, luni, marţi, miercuri, vom începe primele plăţi efective către beneficiari. Trebuie să recunosc că am avut perioada aceasta de consultări pentru a nu mai greşi, consultări mă refer cu Instituţia Prefectului. Înţelegm că nu e nicio problemă, azi a fost ultima discuţie pe care am avut-o cu dl. prefect. Ni s-a dat un OK verbal pentru că în scris nu au obligativitatea de a o face decât atunci când consideră că ceva e în neregulă. Urmează săptămâna viitoare să începem primele plăţi, iar 400 de dosare sunt gata de a fi plătite, din 3.600 depuse", a afirmat, joi, Ionut Pucheanu,  după şedinţa de Consiliu Local.
Reamintim, CL a aprobat pe 9 iunie acordarea unui ajutor financiar de 3.000 lei pentru achiziţionarea unui sistem de încălzire şi apă caldă alternativ pentru încălzirea locuinţei de către cei care depind de sistemul centralizat de termoficare. Banii se vor acorda însă numai familiilor care îndeplinesc o serie de criterii în funcţie de venituri şi, în acest scop, primăria a pus la dispoziţia cetăţenilor şase puncte unde se pot depune dosarele cu actele necesare în vederea obţinerii acestui ajutor. Acesta este al doilea proiect, căci unul similar a fost adoptat şi pe 12 aprilie, odată cu adoptarea unei hotărâri de suspendare pe termen nedeterminat a funcţionării sistemului centralizat de termoficare, dar aceasta din urmă a fost atacată în instanţă de către prefectul judeţului Galaţi. Astfel, pe 9 iunie, consilierii locali au decis să revoce această hotărâre de suspendare a funcţionarii sistemului centralizat de termoficare, însă au adoptat noi măsuri printre care şi cea privind acordarea de ajutoare financiare în continuare.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu