01 MAI 2025 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Peste 22,27 milioane de euro pentru microîntreprinderile din judeţul Galaţi
Peste 22,27 milioane de euro pentru microîntreprinderile din judeţul Galaţi

Microîntreprinderile din judeţul Galaţi vor avea la dispoziţie fonduri în valoare de peste 22,27 milioane de euro pentru finanţarea unor proiecte de dezvoltare a afacerilor şi crearea de noi locuri de muncă.
”Fondurile au fost obţinute prin Programul Tranziţie Justă 2021 – 2027, prin care se finanţează cu prioritate mediul de afaceri din judeţul nostru. De această dată este vorba de o linie de finanţare special dedicată microîntreprinderilor, acestea având posibilitatea să obţină, în baza proiectelor depuse, o sumă cuprinsă între 50.000 euro şi 300.000 euro pentru implementarea ideilor de afaceri. Sunt bani puşi la dispoziţia companiilor pentru achiziţia de echipamente, utilaje, a unor brevete sau licenţe software, dar şi pentru organizarea de cursuri de formare profesională etc., obiectivul fiind acela de a sprijini IMM-urile să se dezvolte şi să genereze noi locuri de muncă. Ne dorim ca un număr cât mai mare de întreprinzători să beneficieze de aceste fonduri, pentru că astfel de proiecte însemnă dezvoltarea mediului socio-economic din judeţul nostru!”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.
Autoritatea de Management pentru Programul Tranziţie Justă (AM PTJ) a publicat, pe site-ul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), Ghidul Solicitantului pentru Intervenţii care sprijină Dezvoltarea Întreprinderilor şi a Antreprenoriatului, Componenta „Sprijin pentru creşterea durabilă a microîntreprinderilor şi crearea de locuri de muncă”.
Proiectele finanţate trebuie să contribuie la dezvoltarea economică a microîntreprinderilor şi să includă măsuri de creare de locuri de muncă durabile, inclusiv prin calificarea şi recalificarea persoanelor afectate de tranziţia către o economie neutră din punct de vedere climatic. Se vor prioritiza proiectele care creează locuri de muncă pentru persoanele direct afectate de tranziţie, tineri, persoane peste 55 de ani, femei şi persoane defavorizate sau cu dizabilităţi.
Apelurile de proiecte sunt de tip competitiv, aplicaţiile pentru obţinerea finanţării urmând să fie încărcate, în perioada 1 iulie – 1 septembrie, pe platforma MySMIS 2021/SMIS2021+.
Solicitanţii eligibili trebuie să fie societăţi constituite conform legii, înfiinţate până la 31 decembrie 2023, fără activitate suspendată în perioada relevantă şi cu profit din exploatare în anul fiscal anterior. De asemenea, trebuie să se încadreze în categoria microîntreprinderilor (mai puţin de 10 angajaţi şi cifră de afaceri sau active totale de până la 2 milioane de euro) atât la depunere, cât şi la contractare.
Persoanele interesate de aceste finanţări pot accesa următoarele linkuri:

https://mfe.gov.ro/ghiduri_ptj/ghidul-solicitantului-pentru-interventii-care-sprijina-dezvoltarea-intreprinderilor-si-a-antreprenoriatului/

https://mfe.gov.ro/ptj-ghidul-solicitantului-pentru-interventii-care-sprijina-dezvoltarea-intreprinderilor-si-a-antreprenoriatului/


Articole înrudite