19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Prima grădiniţă din Galaţi construită de la zero în ultimii 30 de ani
Prima grădiniţă din Galaţi construită de la zero în ultimii 30 de ani

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, şi directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud - Est, Luminiţa Mihailov, au semnat, astăzi, luni, 23 decembrie 2019, un contract de finanţare europeană în valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro pentru construcţia de la zero a primei grădiniţe din oraş, după anul 1990.

Grădiniţa se va construi în cartierul Ţiglina 2, pe strada Constructorilor nr. 18 C, va avea parter şi două etaje, opt săli de clasă, un cabinet medical, loc de joacă şi birouri. De asemenea, se vor asigura dotări precum: mese, scaune, birouri, dulapuri şi vestiare, jocuri, videoproiectoare, laptopuri, ecrane de proiecţie, imprimante, materiale didactice, etc. La exterior se vor amenaja standuri de joacă pentru copii, inclusiv pentru cei cu dizabilităţi, care vor avea la dispoziţie căsuţe, leagăne sau tobogane. Grădiniţa este destinată unui număr de 160 de preşcolari, împărţiţi în 8 săli de grupă. Pentru persoanele cu dizabilităţi este prevăzută o platformă hidraulică pentru accesul la parter. Pentru copii cu dizabilităţi sunt prevăzute şi grupuri sanitare speciale.

Aria desfăşurată construită va fi de 1.250,00 mp, aria construită va avea 503,00 mp, suprafaţa terenului fiind de 1.626,00 mp. Obiectivul general al proiectului constă în creşterea calităţii infrastructurii în vederea asigurării accesului sporit la educaţie timpurie. Valoarea totală proiect este de 7.017.694,51 de lei, din care valoarea totală eligibilă este de 5.744.482,91 de lei. Durata de implementare a proiectului este de 38 luni, respectiv între data 22 mai 2018 şi data 30 iunie 2021.

Proiectul este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa Prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiţii 4.4 - Creşterea calităţii infrastructurii în vederea asigurării accesului sporit la educaţie timpurie şi sprijinirea participării părinţilor pe piaţa forţei de muncă.


Articole înrudite