22 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Mai mulţi gălăţeni, păcăliţi prin metoda "Accidentul" de un brăilean de 29 de ani (FOTO)
Mai mulţi gălăţeni, păcăliţi prin metoda "Accidentul" de un brăilean de 29 de ani (FOTO)

Metoda "Accidentul" face în continuare victime. De data aceasta vorbim de mai multe persoane din județul Galați, care au căzut în plasa unui individ, în vârstă de 29 de ani, din Brăila. Acesta a acționat încă din luna iulie, reușind să strângă nu mai puțin de 130.000 de lei de la persoanele pe care le-a păcălit.

Printre ultimele victime ale brăileanului se numără și o bătrână din județul Galați. Aceasta a fost sunată la ora 04.00 dimineața și, abia trezită din somn, nu s-a mai gândit să verifice informațiile pe care i le-a spus individul la telefon. „M-a trezit din somn și mi-a spus că fata mea este pe moarte la spitalul din Botoșani, fata mea stă acolo. Nu am mai stat să mă gândesc. El spunea că e doctor acolo la spital și dacă nu îi dau banii, moare fata. Pe la 5 dimineața a venit un bărbat trimis de el și i-am dat banii. Mai apoi, am sunat la Botoșani și l-am întrebat pe ginerele meu ce face fata, ce fac la spital și el atunci mi-a spus că fata mea și el dormeau“, a povestit bătrâna în vârstă de 75 de ani.

Femeia este încă șocată, mai ales că a realizat că toate economiile ei, 11.000 de lei și 1.900 de euro, s-au dus pe apa sâmbetei. Fiul ei, abia venit din Belgia pentru a petrece sărbătorile de iarnă acasă, speră să afle cât mai multe informații de la mama lui. Acesta nu crede că individul din Brăila a acționat la pont și asta pentru că nici măcar el nu știa că bătrâna are atâția bani în casă. „Nici eu nu știam că mama are atâția bani în casă, nu aș fi lăsat-o să îi țină așa“, spunea bărbatul.

În schimb, înșelătorul, dus la arestare, spunea că ar fi acționat la pont, că a pierdut banii la aparate și că lua de la cei despre care știa că au bani. Până acum, poliţiştii au reușit să îi probeze individului cel puțin șase fapte de înșelăciune prin metoda "Accidentul". Acesta a fost identificat și reținut de polițiști, iar instanța de judecată a emis pe numele lui mandat de arestare preventivă.

„În urma investigațiilor complexe efectuate de polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Galați, cu suportul Serviciului de Investigații Criminale Brăila, s-a reușit identificarea unui bărbat, în vârstă de 29 de ani, din Brăila, suspectat de săvârșirea a 6 infracțiuni de înșelăciune prin metoda «Accidentul». Infracțiunile au fost comise în perioada iulie - decembrie 2019, iar prejudiciul estimat este de 130.000 de lei. Persoana în cauză a fost arestată preventiv 30 de zile. Activitățile de cercetare au fost efectuate sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați“, a precizat csm. Iulian Unguru, purtător de cuvânt IPJ Galați.

În total, susţin polițiștii, individul a reușit să adune aproximativ 130.000 de lei. Poliţiştii continuă cercetările în acest caz, prejudiciul nefiind recuperat.

FOTO în Galeria de imagini de mai jos!

Articole similare: Autorul mai multor infracţiuni prin metoda "accidentul", prins de poliţişti


Articole înrudite