19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Proteste la Poliţia Comunitară
Proteste la Poliţia Comunitară
Fluierături ca la meci, huiduieli - aşa arăta ieri la prima oră sediul Poliţiei Comunitare gălăţene, unde oamenii se adunaseră pentru a protesta, supăraţi că peste 400 dintre ei vor rămâne pe drumuri. De fapt, dintre aceştia 300 şi-au şi luat notificarea prin care sunt anunţaţi că nu mai au loc de muncă, iar restul până la 420 vor trebui să dea un concurs deoarece după aplicarea ordonanţei guvernului privind reducerea posturilor bugetare din cei 720 de angajaţi trebuie să rămână circa 390. Oamenii huiduiau şi strigau împotriva conducerii, acuzată că va avea grijă ca la examenul pe baza căruia se va stabili cine rămâne şi cine pleacă vor trece numai pilele. În schimb, protestatarii păreau că au încredere în Primărie şi spuneau că vor merge şi acolo să sopună ce se întâmplă. „Merg pe teren cu pantofii rupţi. Am încasat atâţia bani şi i-am adus la bugetul Primăriei şi acum mă dă afară. Am ajuns să câştig 500 de lei şi merg fie ploaie, fie vânt, prin oraş. De când e Gâscă director doar îşi bate joc de noi, din maimuţoi nu ne scoate”, spunea Claudia Iordache, o poliţistă comunitară care va fi dată afară. „Înţelegem disponibilizarea, dar examenul pe baza căruia se va alege cine rămâne şi cine nu nu e pe bune. Unii vor şti răspunsul”, spunea Sandu Grosu, un alt protestatar.
Peste 300 de agenţi comunitari au primit ieri preavizele. „Mi l-a dat şi gata, asta e tot. Se spunea că ne va prelua o firmă privată, dar de unde, nimic”, spunea aproape plângând Camelia Heişu, o altă poliţistă comunitară.
Marian Sava, liderul sindicatului Polistar al Poliţiei Comunitare Galaţi, consideră că modalitatea de organizare a viitorului concurs de departajare nu este corectă, iar conducerea are multe probleme de rezolvat şi nu face asta.

„Au greşit adresantul: nu eu, ci Guvernul cere disponibilizări”

„Au greşit adresantul. Nu la mine trebuia să vină, ci la Guvern. Eu nu aş vrea să dau pe nimeni afară, aş fi mai avut nevoie de oameni, dar dacă aşa e legea... Cât despre concurs, chiar liderul celor care protestează afară a semnat că e de acord cu el. Aşa se face în instituţiile publice, când sunt mai mulţi pe un loc. Îmi cer scuze că trebuie să disponibilizez oameni, dar nu eu am decis asta”, a precizat Cristian Gâscă, directorul Poliţiei Comunitare Galaţi.
În urma concedierilor, şcolile şi liceele, dar şi alte instituţii de stat vor rămâne fără pază din această toamnă. Asta dacă nu intră în vigoare soluţia B, cea prin care o firmă privată de pază va prelua majoritatea poliţiştilor comunitari ce au rămas pe afară.


Articole înrudite