Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor dotat cu echipamente medicale noi (FOTO) Recomandat

Joi, 31 Octombrie 2019 15:15
Publicat în Știrea zilei

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a anunţat astăzi, joi, 31 octombrie 2019, că dotează Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor cu echipamente medicale noi. Printre ele se numără şi o staţie de oxigen nouă şi performantă, pusă deja în funcţiune la unitatea medicală. Este o investiţie de 143.000 de lei, fonduri din bugetul CJ Galaţi.

"Achiziţionăm echipamente medicale pentru toate unităţile medicale pe care le avem în subordine. Am investit la spitalul din Târgu Bujor într-o staţie de oxigen performantă, care produce în permanenţă oxigen medical cu o puritate de 99%. Vechea staţie de oxigen era foarte mică în comparatie cu necesităţile spitalului, iar echipamentele erau uzate şi se defectau des. De această investiţie au mare nevoie pacienţii cu probleme respiratorii sau cei care au suferit o intervenţie chirurgicală. De asemenea, am dotat secţia de obstetrică-ginecologie cu un pat de naşteri modern. În plus, în câteva saptămâni un alt lot de echipamente medicale urmează să ajungă la unitatea medicală din Târgu Bujor", a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

Patul de naşteri a avut un preţ de achiziţie de 65.000 de lei, bani din bugetul CJ Galaţi. De asemenea, cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii au fost achiziţionate până acum un electrocardiograf pentru camera de urgenţe, un nebulizator pentru pediatrie şi un analizator semiautomat de urină pentru laboratorul de analize medicale, toate în valoare de 28.000 de lei, precizează CJ Galaţi.

FOTO în Galeria de imagini de mai jos!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu