Premii totale de peste 200.000 lei pentru olimpicii gălăţeni şi profesorii lor Recomandat

Joi, 31 Octombrie 2019 16:12
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elevii cu rezultate remarcabile la olimpiade în anul şcolar 2018-2019 şi profesorii care i-au pregătit vor fi răsplătiţi, pentru performanţele pe care le-au obţinut, cu premii în bani, după ce astăzi, joi, 31 octombrie 2019, consilierii locali, reuniţi în şedinţă ordinară, au aprobat un proiect de hotărâre în acest scop. Astfel, proiectul de hotărâre prevede acordarea de premii, în bani, elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat gălăţene care au obţinut performanţe deosebite la olimpiadele naţionale şi internaţionale, organizate de către Ministerul Educaţiei Naţionale, în anul şcolar 2018-2019, precum şi cadrelor didactice care i-au pregătit.

Premierea elevilor şi a cadrelor didactice se va face în bani, în cuantumuri egale, în funcţie de performanţa obţinută şi în limita bugetului aprobat. Pentru olimpiadele internaţionale: premiul I – 6.000 de lei, premiul II – 3.900 de lei, premiul III – 3.630 de lei, premiul special – 2.640 de lei şi menţiune – 2.640 de lei. Pentru olimpiadele naţionale: premiul I – 2.200 de lei, premiul II – 1.540 de lei, premiul III – 1.100 de lei şi menţiune – 660 de lei.

Elevii care au obţinut performanţe la olimpiade, la discipline diferite, vor fi premiaţi pentru fiecare performanţă în parte. Cadrele didactice care au îndrumat mai mulţi elevi premiaţi la olimpiadele naţionale şi internaţionale vor primi un singur premiu, în bani, egal cu valoarea premiului primit de către elevul care a obţinut cea mai bună performanţă. În cazul performanţelor realizate de către elevii coordonaţi de un colectiv de cadre didactice, membrii respectivului colectiv primesc premii în bani cu valori egale. Valoarea cumulată a premiilor cadrelor didactice este în cuantum egal cu valoarea premiului primit de elevul pe care l-au îndrumat.

Astfel, municipalitatea îi va premia pe cei 100 de elevi din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din municipiul Galaţi care, în anul şcolar 2018-2019, au avut performanţe notabile la olimpiadele naţionale şi internaţionale organizate de Ministerul Educaţiei Naţionale unde certificarea premiilor şi menţiunilor s-a făcut prin diplomă înregistrată, şi pe cei 81 de profesori care i-au pregătit pe aceşti elevi. În total, este vorba despre suma 201.656 lei ce se va aloca în acest scop.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu