ULTIMA ORĂ: A fost redeschisă linia ferată cu ecartament larg din Portul Galaţi (FOTO) Recomandat

Joi, 07 Iulie 2022 10:25
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

A fost redeschisă, în această dimineaţă, joi, 07 iulie 2022, linia ferată cu ecartament larg din Portul Galaţi, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. "Din acest moment trenurile de marfă care vin din Ucraina, via Republica Moldova, pot descărca cerealele direct în Portul Galaţi, fară a mai avea nevoie de transbordare la frontieră. Cerealele care vor ajunge astfel rapid în Portul Galaţi pot fi transferate mult mai eficient pe barje sau pot fi depozitate în silozul din port, care are o capacitate de 25.000 de tone", spune Sorin Grindeanu.

linie 2

Lucrările realizate de CFR Infrastructură în regie proprie au început pe data de 06 iunie 2022 şi au fost finalizate cu aproape o lună mai devreme decât termenul estimat. "Pentru repunerea în funcţiune a acestei linii de cale ferată cu ecartament larg, CFR Infrastructură a executat o serie  lucrări specifice: înlocuirea a 780 traverse din lemn speciale de 2,80 m; înlocuirea a 246 de traverse din lemn speciale de pe aparate de cale şi pe linia încălecată; înlocuirea a 5,382 de tone de materialul mărunt de prindere; completarea prismei cu 385 de tone de piatră spartă; executarea burajelor tehnologice", a mai precizat ministrul.

linie 3

Monitorul de Galați a relatat, în premieră, ieri, miercuri, 06 iulie, despre primele probe cu locomotiva pe calea ferată cu ecartament lat din Portul Galaţi, despre care puteți citi și vedea poze AICI!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu