05 DECEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Va fi declanşată procedura de expropriere a unor imobile pentru modernizarea depoului de tramvaie nr. 1
Va fi declanşată procedura de expropriere a unor imobile pentru modernizarea depoului de tramvaie nr. 1

Consiliul Local Galaţi are pe ordinea de zi a şedinţei din luna septembrie aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai lucrării de utilitate publică de interes public local pentru obiectivul „Dezvoltarea urbană a municipiului prin modernizarea infrastructurii transportului public cu tramvaiul, modernizarea depoului de tramvaie nr. 1, a bulevardului Siderurgiştilor, tronson 2 și a străzii Ștefan cel Mare”, precum şi aprobarea amplasamentului lucrării, dar şi coridorul de expropriere!

După cum rezultă din Documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii, valoarea lucrărilor este estimată la 260 milioane lei, lucrări ce vor viza reparaţii la calea simplă - linie tramvai pe o distanţă de 8,2 km, linii amplasate pe b-dul Siderurgiștilor, tronson 2 şi str. Ştefan cel Mare, dar şi modernizarea depoului de tramvaie, a suprafaţei căii de rulare, dar şi a clădirilor din depou. Durata de realizare a investiţiei este preconizată a fi de 36 luni.

! În privinţa procedurii de expropriere pentru cauză de utilitate publică de interes local, este propus a fi expropriat un imobil proprietate privată - teren şi construcţie, în suprafaţă de 420 mp teren şi 11 mp construcţie cuprinse în coridorul de expropriere prevăzut în planul de situaţie aferent documentaţiei mai sus amintite. Suma individuală, estimată, aferentă despăgubirii ce se va acorda proprietarului expropriat este în cuantum de 134.579 lei şi va fi prevăzută în bugetul de venituri şi cheltuieli al Municipiului Galaţi.

Articole similare: Pregătiri pentru modernizarea depoului de tramvaie nr. 1 şi a liniilor care duc la combinat

Articole înrudite