27 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Virozele şi pneumoniile, mai puţine dar mai grave
Virozele şi pneumoniile, mai puţine dar mai grave

A scăzut numărul gălăţenilor răciţi dar a crescut numărul celor internaţi din cauza complicaţiilor apărute la gripa sau viroza de care suferă. În ultima săptămână de monitorizare a situaţiei epidemiologice în judeţul Galaţi, Direcţia de Sănătate Publică a înregistrat 2.517 gălăţeni diagnosticaţi a avea viroze respiratorii.
„Faţă de săptămâna anterioară de raportare, când se înregistraseră 2.695 de gălăţeni diagnosticaţi a avea viroze respiratorii, acum numărul acestora a scăzut cu 150 de cazuri. Categoria de vârstă cea mai afectată de virozele respiratorii este cea a copiilor de vârstă şcolară şi preşcolară, 5-14 ani, unde s-au înregistrat 827 din totalul de 2.517 persoane diagnosticate. A crescut, în schimb, faţă de săptămâna anterioară de raportare, numărul celor care au fost internaţi din pricina complicaţiilor virozelor respiratorii de care sufereau. S-a ajuns astfel ca acum să avem 86 de internări, faţă de cele 72 înregistrate în prima săptămână de monitorizare”, a declarat dr. Valentin Boldea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.
A scăzut şi numărul gălăţenilor care au fost diagnosticaţi a avea pneumonie, în ultima săptămână. 304 persoane au pneumonii, iar din acestea, 111 sunt şi internate. Categoria de vârstă cea mai afectată de pneumonii rămâne, ca şi în săptămâna anterioară de raportare, cea a copiilor cu vârsta de 0-1 ani, aici înregistrându-se 84 din cele 304 cazuri de pneumonii.
Chiar dacă numărul gălăţenilor îmbolnăviţi cu viroze sau pneumonii a scăzut, medicii spun că, în continuare, numărul de cazuri este mare şi recomandă populaţiei să meargă la medic la primul semn de agravare a bolii. „Respectarea măsurilor de igienă este foarte importanţă, mai ales în comunităţi, pentru a nu se transmite aceste afecţiuni. În plus, recomandăm populaţiei să nu folosească automedicaţia, mai ales când vine vorba de antibiotice, dacă aceste afecţiuni se complică. O vizită la medic este mult mai indicată”, a mai declarat dr. Valentin Boldea.
Cele mai mari probleme de sănătate le au în continuare gălăţenii bolnav cronic, iar dintre aceştia cei mai expuşi sunt cardiacii. „Chiar dacă numărul total de solicitări primite prin 112 nu a crescut semnifictiv, a crescut numărul celor care au afecţiuni cardice decompensate pe fondul scăderii temperaturilor. În ultimele 24 de ore am acordat asistenţă pentru trei persoane cardiace care au suferit infarcte”, a precizat dr. Mihai Polinschi, director SAJ Galaţi.


Articole înrudite