17 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cisco va înfiinţa un centru de cybersecurity în Taiwan
Cisco va înfiinţa un centru de cybersecurity în Taiwan

Producătorul american de echipamente de reţea Cisco a declarat, de curând, că va înfiinţa un centru de cybersecurity în Taiwan şi va colabora cu guvernul pentru a angaja mai mulţi oameni în acest sector.
Taiwan, guvernat democratic şi considerat de China ca fiind teritoriu propriu, a reclamat în repetate rânduri atacuri cibernetice din China, vizând oficiali guvernamentali, departamente şi firme de tehnologie, în cadrul unei campanii mai largi de presiune.
China neagă implicarea în atacurile de hacking.
Cisco a declarat că, în cadrul ceea ce numeşte planul său de accelerare digitală a Taiwan-ului, se va concentra pe cybersecurity şi intenţionează să colaboreze cu guvernul pentru a antrena oameni şi a aborda o mai largă lipsă globală de specialişti.
Guy Diedrich, directorul global de inovaţie al companiei, a declarat reporterilor că vor "lucra mult la capitolul securitate", inclusiv la noul "centru de inovaţie în securitate" din Taiwan, deşi a refuzat să ofere mai multe detalii.
La lansarea planului, Diedrich a declarat în faţa audienţei, printre care se afla şi vicepreşedintele Taiwanului, Hsiao Bi-khim, că speră să existe o a patra serie de investiţii, relatează Reuters.


Articole înrudite