24 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
A doua serie de "boboci" la Universitatea ”Vârstei a Treia”
A doua serie de "boboci" la Universitatea ”Vârstei a Treia”

“Universitatea Vârstei a Treia”, cum a fost denumit proiectul unic în ţară ce se derulează începând cu anul trecut la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, şi-a deschis din nou porţile. Seniorii care aveau minim 55 de ani s-au putut înscrie la Universitatea Vârstei a Treia. Aşa că mulţi pensionari, atât din Galaţi, cât şi din Brăila, Tulcea sau Vrancea, şi-au arătat interesul pentru a participa la cursurile Universităţii Vârstei a Treia. Ei vor avea acces la 11 module de pregătire dispuse pe două semestre. La final vor primi un simbolic certificat de absolvire. "Anul acesta am avut chiar mult mai multe cereri decât anul trecut şi chiar ar fi trebuit să putem înscrie mai multe persoane. Universitatea Vârstei a treia continuă ca orice lucru bine făcut, cadrele didactice care ţin cursurii o fac în mod voluntar", a precizat prof. Violeta Puşcaşu, director Centru cercetări juridice şi administrative – Universitatea “Dunărea de Jos” Galaţi , iniţiatoarea programului. Studenţii seniori considera ca proiectul este de bun augur mai ales ca au posibilitatea de a învăţa lucruri noi, de a socializa sau pentru a-şi îndeplini visul de a fi studenţi, unii dintre ei neavând această posibilitate în tinereţe.
"Am fost proiectant şi la Uzina Progresul din Brăila şi apoi la Combinat, în Galaţi. Nu am reuşit la tinereţe să fac facultatea şi acum am emoţii, am ajuns în sfârşit să studiez la facultate. Mă interesează cel mai mult Medicina, dar şi alte module. Mă gândesc la Medicină deoarece aşa aflăm informaţii interesante pentru noi, oamenii mai în vârstă", a spus Steluţa Necula, în vârstă de 81 de ani, din Brăila. Mulţi dintre studenţii seniori de anul acesta au participat la cursuri şi anul trecut, dar au revenit în băncile facultăţii pentru a învăţa cât mai multe lucruri noi.
Studenţii de vârsta a treia vor beneficia pe parcursul unui an de prelegeri şi conferinţe, ateliere de dezbatere şi seminarii, grupuri de lectură şi chiar vizite şi excursii tematice. Proiectul însumează anul acesta 175 de persoane pensionare, urmând ca anul următor, dacă cererea va fi la fel de mare, să se mărească vârsta minimă pentru înscriere. Iniţiatorii proiectului speră ca în viitor acesta să fie copiat de cât mai multe universităţi din ţară.


Articole înrudite