18 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cadrele didactice universitare pot primi sponsorizări de 5.000 euro prin Programul Bursele ANIS
Cadrele didactice universitare pot primi sponsorizări de 5.000 euro prin Programul Bursele ANIS

Pentru al patrulea an consecutiv, programul Bursele ANIS îşi propune să sprijine cadrele universitare tinere prin oferirea unor sponsorizări de 5.000 de euro/proiect selectat. În acest sens, lectori şi asistenţi universitari din toată ţara sunt invitaţi să-şi depună aplicaţiile începând cu 1 septembrie. Pe lângă tehnologiile deja consacrate, anul acesta sunt aşteptate şi proiecte din categoria Blockchain.
În primele trei ediţii ale programului s-au oferit sponsorizări în valoare totală de 165.000 de euro, către 33 de proiecte selectate. Acestea au fost selectate dintre 98 de cursuri înscrise, care se derulează în 26 de facultăţi, aflate în opt oraşe la nivel naţional. Totodată, programul a stat la baza creării a trei colaborări între mediul academic şi companii, pe proiecte de R&D.
Primele trei ediţii ale programului au fost sprijinite financiar de către urmatoarele companii: Adobe, Atos, Bitdefender, Deutsche Bank, Cornerstone Technologies, eMag, Endava, Enea, Huawei, Microsoft, Qualitance, Softbinator Technologies, Softelligence Engineering, Wipro.
Programul Bursele ANIS a fost lansat în anul 2018 la iniţiativa ANIS pentru a stimula eforturile depuse de cadrele didactice tinere în introducerea celor mai noi tehnologii din industrie şi a unor tehnici de predare inovative în curricula universitară. Programul are o acoperire naţională, iar aplicanţii ale căror proiecte sunt selectate beneficiază de o sponsorizare a activităţii didactice în valoare de 5.000 de euro.
Pentru a se încadra în criteriile de eligibiltate, candidaţii trebuie să aibă până în 40 de ani (vârstă împlinită în anul aplicării) şi să deţintă titlul de doctor, respectiv gradul didactic de lector universitar, ori pot fi asistenţi universitari, care se pot înscrie cu soluţii de actualizare a laboratorului. Aceştia din urmă trebuie să aibă acordul cadrului didactic titular, urmând ca sponsorizarea să se împartă în funcţie de elementele inovatoare introduse de fiecare parte (min. 50% pentru asistenţii universitari).
Cursurile propuse de aceştia trebuie să se încadreze în domeniile: AI & Machine Learning, Cyber security, Big data, Health Tech, Blockchain, Fintech, Tech for All (introducerea cursurilor de tehnologie în facultăţile non-IT). Candidaţii vor trece printr-un proces de evaluare preliminară, în baza aplicaţiei scrise şi a unui clip video în care vor prezenta elementele inovatoare ale cursului sau laboratorului. Ulterior, finaliştii vor susţine un interviu cu membrii comitetului de evaluare.
Intervalul de înscriere a proiectelor este 1 – 18 septembrie 2021, iar regulamentul programului şi criteriile de evaluare pot fi consultate la https://anis.ro/programe/.


Articole înrudite