21 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Concurs de machete, cu premii în bani, dedicat elevilor gălăţeni
Concurs de machete, cu premii în bani, dedicat elevilor gălăţeni

Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia”, alături de Consiliul Judeţean Galaţi şi Centrul Europe Direct, organizează Concursul de machete „Palatul CED prin ochii tăi”, pentru a marca cea de a XXX-a ediţie a Zilelor Europene ale Patrimoniului, tema din acest an fiind Patrimoniul cultural şi comunitatea locală.
"Prin organizarea acestui concurs ne dorim să readucem în atenţia publicului gălăţean rolul deosebit de important pe care Comisia Europeană a Dunării l-a avut la Galaţi, în România, şi mai ales în construirea Europei de astăzi", transmit reprezentanţii Bibliotecii.
Concursul este dedicat elevilor cu vârsta până în 18 ani din judeţul Galaţi şi urmăreşte creşterea gradului de conştientizare al comunităţii gălăţene, în special a tinerilor, cu privire la importanţa cunoaşterii moştenirii şi identităţii culturale.
Participanţii vor realiza o machetă a Palatului Comisiei Europene a Dunării, primul monument istoric din Galaţi şi al doilea din România care a câştigat titlul de Marca Patrimoniului European, actual sediu al Bibliotecii Judeţene „V.A. Urechia”.
Macheta va trebui să respecte criteriile din Regulamentul concursului. Resursele folosite pentru realizarea machetei vor fi fotografiile clădirii şi turul virtual (https://turvirtual.real-tour.ro/view/biblioteca-va-urechia/tur-3d/) al Bibliotecii Judeţene „V.A. Urechia”, disponibile pe site-ul www.bvau.ro.
Cu toate machetele înscrise în concurs se va organiza o expoziţie, în data de 16 septembrie 2023, la ora 10.00, la sediul Consiliului Judeţean Galaţi, din strada Eroilor, nr. 7.
În aceeaşi zi, după vernisajul expoziţiei şi prezentarea exponatelor, juriul va delibera şi va anunţa câştigătorii.
Lucrările premiate vor rămâne în patrimoniul Bibliotecii Judeţene „V.A. Urechia”, vor fi expuse în locuri vizibile pentru comunitatea gălăţeană şi vor fi promovate pe site-ul instituţiei şi pe paginile de socializare.
Se vor acorda trei premii: Premiul I - produse şi materiale în valoare de 1000 lei, Premiul II - produse şi materiale în valoare de 800 lei şi Premiul III - produse şi materiale în valoare de 500 lei.
Regulamentul Concursului de machete „Palatul CED prin ochii tăi”, în integralitatea lui, poate fi accesat pe pagina de internet a Bibliotecii Judeţene „V.A. Urechia”, www.bvau.ro.


Articole înrudite