25 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Clubul de Robotică de la LIBERTY Galaţi, un succes! Proiectul continuă şi în 2024 (FOTO)
Clubul de Robotică de la LIBERTY Galaţi, un succes! Proiectul continuă şi în 2024 (FOTO)

După succesul de care s-a bucurat Clubul de Robotică în această vară, Fundaţia GFG şi LIBERTY Galaţi anunţă că vor continua proiectul educaţional dedicat copiilor angajaţilor săi cu o nouă ediţie anul viitor.
Peste 120 de copii au participat vara aceasta la proiectul-pilot al Clubului de Robotică, ce şi-a propus să pregătească tinerii pentru viitor şi să le dezvolte pasiunea pentru subiecte inovatoare, în completarea programelor şcolare. Copiii, cu vârste cuprinse între 7 şi 18 ani, s-au bucurat de oportunitatea de a studia robotica şi programarea, construind diverse modele de roboţi cu piese LEGO.
Ajay Aggarwal, Preşedintele LIBERTY pentru Europa şi Preşedintele Consiliului de Administraţie al LIBERTY Galaţi, a declarat: "Am observat că părinţii de la LIBERTY Galaţi au fost extrem de interesaţi să le ofere copiilor lor o experienţă interactivă pe parcursul verii şi ne bucurăm că am reuşit să le creăm oportunitatea de a-şi dezvolta abilităţile şi pasiunea pentru noile tehnologii. Familia şi schimbarea sunt două dintre valorile noastre principale, motiv pentru care ne bucurăm că putem susţine şi mai multi copii din comunitatea gălăţeană să participe anul viitor la acest proiect extraordinar."
Georgina Crumpton, General Manager al GFG Alliance şi al Fundaţiei GFG, adaugă: "Suntem dedicaţi comunităţii din Galaţi şi, mai ales, sectorului educaţional. Toate proiectele Fundaţiei GFG au ca scop sprijinirea generaţiei următoare şi pregătirea acesteia pentru un viitor diferit, mai curat, mai verde, definit de tehnologie. Alături de programul de învăţământ dual axat pe disciplinele STEM (Ştiinţă, Tehnologie, Inginerie şi Matematică) de la Liceul Tehnologic "Paul Dimo", Clubul de Robotică reprezintă un nou proiect de succes dedicat tinerei generaţii, al cărei viitor va fi marcat de schimbări uimitoare în tehnologie. Aşteptăm cu bucurie să întâmpinăm un nou grup de copii în vara anului viitor."
Florin Vârtosu, angajat în cadrul Departamentului Furnale, a transmis: "A fost o experienţă frumoasă, iar copilul meu a fost foarte încântat de activităţile pe care le-a desfăşurat. Clubul de Robotică i-a dezvoltat pasiunea pentru programare, pentru LEGO şi roboţi şi mă bucur că a avut această oportunitate."
Fundaţia GFG şi LIBERTY Galati susţin comunitatea şi educaţia tinerilor din Galaţi. În această toamnă, programul de învăţământ dual axat pe disciplinele STEM (Ştiinţă, Tehnologie, Inginerie şi Matematică) continuă la Liceul Tehnologic "Paul Dimo" cu o nouă promoţie de 20 de elevi în anul şcolar 2023-2024. Oferind o calificare acreditată în Marea Britanie, programul conceput împreună cu Rewise Learning se concentrează pe dezvoltarea abilităţilor esenţiale pentru viaţă şi profesie după finalizarea studiilor. Susţinuţi de LIBERTY Galaţi şi de Fundaţia GFG cu burse lunare şi programe educaţionale personalizate, elevii au posibilitatea de a studia într-un atelier special amenajat, care include echipamente de lucru şi de protecţie. De asemenea, Fundaţia GFG şi LIBERTY Galaţi şi-au arătat sprijinul pentru comunitatea gălăţeană şi pentru educaţia tinerei generaţii a oraşului prin susţinerea Galei Excelenţei în Educaţie, alături de Primăria Municipiului Galaţi, şi prin premierea unui număr de 800 de elevi care au terminat anul şcolar 2022-2023 cu nota 10.
Fondată de Sanjeev Gupta şi soţia sa, Nicola, Fundaţia GFG îşi propune să dezvolte programe educaţionale care le oferă tinerilor o perspectivă asupra industriei prin experienţe din lumea reală, dezvoltându-le în acelaşi timp abilităţile de comunicare, încrederea în forţele proprii şi abilităţile interpersonale. Înfiinţată în Marea Britanie în 2017 şi lansată în România în august 2021, Fundaţia GFG lucrează cu parteneri educaţionali pentru a ajuta mii de tineri prin intermediul unor programe de ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică (STEM), în vederea dezvoltării competenţelor antreprenoriale şi identificării oportunităţilor din comunităţile locale, potrivit unui comunicat al LIBERTY Galaţi. FOTO, mai jos!


Articole înrudite