18 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Numărul naşterilor la Secţia Maternitate din cadrul Spitalului municipal „Anton Cincu” Tecuci este în continuă scădere, în luna octombrie înregistrându-se doar 93 de naşteri, în condiţiile în care în lunile anterioare erau mult mai multe, iar în anii anteriori numărul acestora era dublu. O situaţie deosebită este înregistrată referitor la faptul că din cele 93 de mame, 10 sunt minore: 9 minore sunt din mediul rural, iar una din mediul urban.
„Îmbucurător este faptul că toate minorele şi-au asumat statutul de mamă, cu tot ce implică acesta, fără a se gândi la posibilitatea de a-şi înstrăina pruncii nou-născuţi pe motiv că nu au cu ce îi creşte. Chiar dacă o parte dintre mame sunt extrem de tinere, instinctul de mamă, care îşi protejează pruncul, funcţionează, iar acest lucru nu poate fi decât un semnal bun. În ciuda faptului că naşterile devin extrem de rare, marea majoritate a tinerelor mame fiind din mediul rural, nu ne confruntăm cu un fenomen al abandonului, care ar fi extrem de dureros. Ideal ar fi ca aceeaşi dragoste şi dăruire să se regăsească în sufletul cât mai multor tinere, pentru a aduce pe lume prunci. Este adevărat că ne confruntăm cu grave probleme sociale, ceea ce a dus la scăderea drastică a naşterilor, însă chiar şi aşa, orice familie ar trebui să ştie că nu poate fi împlinită fără un prunc. Un copil aduce bucurie, lumină în viaţa unui cuplu, iar grijile sunt estompate de dragostea pentru copil” a declarat dr.Daniela Mircea, director interimar al Spitalului municipal „Anton Cincu”.
Chiar dacă încurajările au efect de elan pentru multe tinere care-şi doresc copii pe care să îi ţină la piept, grijile zilnice împrăştie entuziasmul de moment, lăsând loc necazurilor cotidiene, neajunsurilor, temerilor. Un impuls din parte autorităţilor ar putea fi un pas înainte pentru întinerirea populaţiei, care îmbătrâneşte cu fiecare zi. Dacă în anul 1996 la maternitatea tecuceană erau aduşi pe lume chiar şi 200 de prunci, în 2012 numărul acestora s-a înjumătăţit, cu riscul de a scădea continuu.

Articole înrudite