09 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cornelia Blănaru, femeia care arată că violenţa fizică nu se rezolvă doar cu o simplă lege, a părăsit ieri Spitalul de Urgenţă. Toată noaptea femeia a fost păzită de agenţi şi de fiul ei, ca nu cumva soţul violent să intre peste ea în salon şi să îi facă rău, aşa cum a promis. Acum Cornelia are de înfruntat altă teamă: ce va face odată întoarsă la locuinţa unde stă cu chirie de când a plecat de acasă de teamă soţului. „Şi-a luat şi perucă şi ochelari, să mă urmărească. Mi-e tare teamă. Mă pot întâlni oricând cu el în spital”, spunea femeia.
Între timp, fiul ei, un tânăr de 23 de ani, asistă şi el, terorizat, la chinul mamei. „L-am rugat pe tata de atâtea ori să nu îi mai facă rău... dar degeaba. Una zice, altă face. Am stat cu ea, că îi era teamă. Am stat toată noapte. Nu ştiu ce are cu ea, dar şi faţă de mine a zis că nu se lssă până nu o distruge”, a spus fiul femeii.

Violenţa domestică, o plagă greu de eradicat

În evidenţă Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi din tot judeţul au fost raportate 231 de cazuri de violenţa domestică în cursul anului 2011. „Din acestea era vorba de 95 de copii şi 136 de persoane adulte, acestea din urmă fiind victime ale partenerului. Majoritatea provin din mediul rural. Probabil că în realitate cifrele sunt mult mai mari, pentru că nu toate cazurile sunt raportate”, a precizat Tania Calcan, purtător de cuvânt al DGASPC Galaţi. 50% dintre victime erau fără locuinţă. Predomină agresiunea fizică asupra adultului agresat, copilul foarte rar este agresat fizic, în schimb întâlnim abuz emoţional asupra copilului. În centrul maternal au fost rezidente, în cursul anului 2011, opt mame şi 13 copii, plecate din pricina abuzurilor partenerilor sau respingerii familiei


Articole înrudite