21 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FOTO: Festivalul Zemita (Prietenia), seminare şi demonstraţii de Taekwondo la Galaţi
FOTO: Festivalul Zemita (Prietenia), seminare şi demonstraţii de Taekwondo la Galaţi

Unul din cele mai bune cluburi de arte marţiale din România, „Black Tiger Academy Taekwondo”, condus de domnul Rouaj Mourad pe postul de preşedinte, a organizat un turneu amical în luna februarie, la care au participat şi două cunoscute cluburi din acest domeniu, Taekwondo Hanguk din Bucureşti şi Keumgang din Iaşi. S-a desfăşurat o serie de activităţi sportive la care au participat 210 sportivi, cuprinzând copii cu vârste între 4 -18 ani, precum şi seniori (peste 18 ani).
Activitatea a început vineri, când la sediul Academiei „Black Tiger” au venit în vizită sportivii de la Clubul Sportiv de Taekwondo Hanguk din Bucureşti, având loc un schimb de experienţă între membri celor două cluburi. Ziua de sâmbătă s-a desfăşurat la sala de sport a Şcolii Gimnaziale nr. 3 din Galaţi, unde a avut loc Seminarul Prieteniei, la care au participat, alături de sportivii cluburilor „Black Tiger Academy” şi „Hanguk”, şi cei de la Clubul Sportiv de Taekwondo „Keumgang” din Iaşi. A fost o zi fructuoasă, cu multă mişcare, transpiraţie, experienţe noi acumulate şi, nu în ultimul rând, zâmbete şi voie bună. Apogeul acestei experienţe a fost atins duminică, când sportivii celor trei cluburi s-au întrecut în cadrul celei de a V-a ediţii a Festivalului Zemita, unde organizatorii au pus la dispoziţia sportivilor o serie de echipamente electronice moderne şi inovatoare, care stimulează dezvoltarea unor abilităţi necesare sportului pe care îl practică, precum forţa, viteza de reacţie, de execuţie, precizia şi rezistenţa. Atmosfera a fost una tonică, plină de energie şi de provocări. Evenimentul sportiv a fost un succes, constituind o experienţă fantastică, benefică pentru toţi participanţii. Reprezentaţii Academiei gălăţene „Black Tiger” promit că vor continua seria evenimentelor de acest gen.
Scurt istoric: Taekwondo este o artă marţială coreeană, veche de peste 2.000 de ani, caracterizată în special prin lovituri înalte cu piciorul şi lovituri cu pumnul. Generalul Choi Hong Hi, creatorul acestui tip de luptă, s-a născut în 1918, într-o ţară cotropită de japonezi, care aveau reguli draconice şi interdicţii, inclusiv legate de practicarea artelor marţiale locale. Choi a fost exmatriculat la vârsta de 12 ani, pentru că îndemna la revoltă împotriva japonezilor. Dorind să-l disciplineze, tatăl său l-a trimis să înveţe scrierea la unul dintre marii maeştri coreeni. Când l-a văzut cât era de pricăjit, maestrul a hotărât că, pentru a se întări fizic, trebuie să-l înveţe, pe lângă caligrafie, şi arta luptelor cu piciorul (taekyon), pe care o practica în secret, în pofida interdicţiei japonezilor. Federaţia Română de Taekwondo - ITF a fost fondată în anul 2000. Tot de atunci avem, în baza de date a DCR, şi prima atestare în presă a cuvântului: „Taekwondo este o artă marţială coreeană, care urmăreşte execuţia mişcărilor fără timp de reflecţie, totul devenind instinctual. Este ca o meditaţie în mişcare” (Mădălina Scarlat). FOTO, mai jos!


Articole înrudite