22 FEBRUARIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galaţi: Minivacanţă "full" de şoferi drogaţi sau băuţi la volan
Galaţi: Minivacanţă "full" de şoferi drogaţi sau băuţi la volan

La data de 21 ianuarie 2023, în jurul orei 12:47, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Tecuci au depistat în trafic un tânăr, cu vârsta de 22 de ani, din municipiul Tecuci, în timp ce conducea un autoturism pe strada Tecuciul Nou, din oraşul de domiciliu, sub influenţa substanţelor psihoactive.
La testarea cu aparatul tip Drugtest Drager a conducătorului auto au rezultat valori pozitive la consumul de canabis şi metamfetamină, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii prezenţei în organism a substanţelor psihoactive.
A fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

La aceeaşi dată, în jurul orei 18:50, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Galaţi au depistat în trafic un bărbat, cu vârsta de 49 de ani, din comuna Iveşti, în timp ce conducea un autoturism pe DN25, în localitatea de domiciliu, sub influenţa băuturilor alcoolice.
La testarea alcoolscop a conducătorului auto a rezultat valoarea de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
A fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Pentru aceeaşi faptă va fi cercetat un alt bărbat, cu vârsta de 37 de ani, din sat Buceşti, comuna Iveşti, depistat la data de 22 ianuarie 2023, ora 18:10, de un echipaj de poliţie din cadrul Serviciului Rutier Galaţi, în timp ce conducea un autoturism pe strada Apicultorilor, din localitatea de domiciliu sub influenţa băuturilor alcoolice.
La testarea alcoolscop a conducătorului auto a rezultat valoarea de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Şi în data de 23 ianuarie 2023, poliţiştii au  depistat doi conducători auto în timp ce conduceau autoturismele pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. Astfel, în jurul orei 13:15, un bărbat cu vârsta de 55 de ani, din municipiul Galaţi, a fost oprit în trafic pe strada Uzina de apă din oraşul de domiciliu, iar, la testarea alcoolscop rezultatul a fost de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Galaţi l-au condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei şi au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Cel de-al doilea conducător auto, un bărbat cu vârsta de 47 de ani, din comuna Matca, judeţul Galaţi, a fost oprit în trafic pe DJ 251, în interiorul localităţii de domiciliu, şi întrucât emana halenă alcoolică i s-a solicitat testarea cu aparatul alcooltest Drager.
Bărbatul a refuzat testarea, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Anton Cincu Tecuci, în vederea prelevării de mostre biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei, însă, şi de această dată acesta a refuzat categoric.
Poliţiştii din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Matca – Post de Poliţie Matca au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.


Articole înrudite