30 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
După şedinţa CSM de ieri a izbucnit în presă un nou scandal legat de cazul Mihail Boldea. Totul s-a întâmplat după ce s-a observat că pe ordinea de zi a şedinţei de ieri figura o notă, nr.7826/1154/2013, a Direcţiei resurse umane şi organizare, privind solicitarea procurorului Agheniţei Mihaela de încetare a activităţii în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi revenirea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila. Explicaţia o găsim tot la CSM, care pe 25 martie, prin Secţia pentru procurori, a încuviinţat percheziţia domiciliară şi corporală a procurorului. Ulterior, pe 29 martie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat şi percheziţia informatică asupra mediilor de stocare a datelor şi sistemelor informatice ridicate cu ocazia percheziţiilor efectuate la domiciliul şi reşedinţa procurorului. Solicitările de încuviinţare a percheziţiilor au fost prezentate de către DIICOT – Structura Centrală.
Pe 22 martie, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus începerea urmăririi penale faţă de procurorul Agheniţei deoarece, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu intenţie, a instrumentat un dosar penal în care a dispus trimiterea în judecată a doi inculpaţi în beneficiul lui Mihail Boldea, anterior trimis în judecată, prin rechizitoriul DIICOT – Serviciul Teritorial Galaţi.
Deputatul Mihail Boldea se află acum în arest preventiv, fiind acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave în urma unor tranzacţii ilegale cu case şi terenuri. Alături de Boldea mai sunt judecaţi şi fostul subprefect Aurica Luchiniuc, avocata Mihaela Bolboceanu, secretara deputatului - Elena Petrea, dar şi colaboratorii săi: Bogdan Alexandru Boza, Tudorel Vrânceanu, Carmen Mirică, Ştefan Lazăr şi Sava Lucian Mirică.
Despre procuroarea Mihaela Agheniţei am aflat că este doctor în drept penal şi a fost cercetător ştiinţific asociat la Institutul de Cercetări Juridice din cadrul Academiei Române. E născută la Galaţi, a terminat două facultăţi „la stat" cu nota 10 - Univesitatea Galaţi (Mecanică) şi Universitatea Bucureşti (Drept) - şi este membru al Asociaţiei Internaţionale de Drept Penal. Este procuror de circa 18 ani şi a îndeplinit, pe rând, funcţia de procuror, procuror şef secţie şi prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila.


Articole înrudite