13 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Spitalul cu investiţie public-privată nu va mai fi realizat de investitori francezi, ci spanioli; nu va mai fi la Zătun, ci pe terenul din apropierea supermarketului Metro, cele 11,5 hectare aflându-se în proprietatea Ministerului Sănătăţii.
Prefectul Paul Florea a făcut ieri anunţul, cu menţiunea că investitorul francez de origine română nu a mai onorat întâlnirea stabilită cu prefectul gălăţean, însă investiţia va avea loc, după ce alţi investitori, spanioli, şi-au arătat disponibilitatea de a realiza un spital în parteneriat public-privat. Conform noului plan, spitalul va avea o capacitate de 400 de paturi, iar pe lângă complexul spitalicesc va fi contruit şi un ansamblu de locuinţe pentru medicii spitalului. Investiţia în unitatea sanitară va cifra 150 de milioane de euro (75 milioane urmând să coste contrucţia, iar 75 de milioane vor fi investite în echipamentele şi aparatura necesară). Astfel, va fi utilizat proiectul iniţiat de Guvernul Tăriceanu, ca aport public la proiectul respectiv.
Investitorul spaniol este compania „Danubius International Capital Investments”, care deţine un lanţ spitalicesc cu 30 de unităţi sanitare realizate în parteneriat public privat cu guvernul spaniol, şi s-a extins cu proiecte similare în ţări precum Ecuador şi Maroc, conform aceleiaşi surse. Perioada alocată formalităţilor birocratice este de trei luni, iar investiţia ar trebui să fie realizată (inclusiv formalităţile) în 9 luni. Întrebat cum au apărut investitorii spanioli, prefectul a precizat că aceştia vor avea o investiţie similară la Bucureşti şi i-au fost recomandaţi de la nivel central, printr-o adresă sosită la Prefectura Galaţi.
Unitatea sanitară va încheia contract cu CJAS (Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate) pentru decontarea pachetului de servicii medicale obligatoriu ce se decontează de la bugetul statului, serviciile medicale suplimentare urmând să fie achitate de către pacienţi.


Articole înrudite