17 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Casa de Cultură a municipiului Tecuci organizează în ziua de 2 martie 2012 ediţia a XVI–a a Festivalului concurs de interpretare muzică populară „Omătuţa”. Scopul acestei manifestări este de a stimula în rândul artiştilor amatori interesul pentru receptarea, păstrarea şi punerea în valoare a creaţiilor muzicale populare, a frumuseţii portului tradiţional românesc. Organizatorii îşi asumă totodată şi misiunea apropierii tinerilor de tradiţiile populare, precum şi descoperirea, cultivarea şi promovarea de noi interpreţi de muzică populară românească.
Manifestarea se bucură de sprijinul deosebit al Centrului Cultural „Dunărea de Jos” Galaţi, care, prin Ansamblul folcloric profesionist „Doina Covurluiului” va asigura acompaniamentul concurenţilor şi al invitaţilor.
La concurs sunt invitaţi să participe copii şi adolescenţi, interpreţi de muzică populară cu vârsta cuprinsă între 8 şi 18 ani. La cele două secţiuni pot fi înscrişi maxim doi concurenţi, din aceeaşi localitate, pentru fiecare categorie de vârstă. Repertoriul participanţilor va cuprinde obligatoriu două cântece, o doină sau o baladă, la alegere, şi un cântec de joc cu acompaniament.
Înscrierile la  concurs se fac la Casa de Cultură a municipiului Tecuci. Concurenţii trebuie să trimită prin poştă sau e-mail fişa de înscriere, o copie după actul de naştere, partitura muzicală pentru cântecul de joc, înregistrarea audio (CD/miniCD) cu balada sau doina propusă pentru concurs, o fotografie (10/15) în costum popular, până la data de 20 februarie. Rezultatul preselecţiei va fi afişat pe pagina www.culturatecuci.ro începând cu data de 25 februarie. Taxa de înscriere este de 50 lei.
Festivalul – concurs se va desfăşura în sala de spectacole „Ion Petrovici” a Casei de Cultură, în data de 2 martie, începând cu orele 16.00. Se vor acorda o serie de premii, de 200-400 lei, conform secţiunilor. Juriul concursului, constituit din personalităţi în domeniul folclorului şi etnografiei, muzicieni, artişti de prestigiu, va aprecia valoarea  pieselor muzicale prezentate şi calitatea interpretării lor. Membrii juriului vor aprecia şi ţinuta artistică şi autenticitatea costumului popular din zona folclorică reprezentată de concurent.


Articole înrudite