Parcul Rizer va trece de la Primărie la Consiliul Judeţean Galaţi Recomandat

Joi, 06 August 2020 10:11
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe ordinea de zi a următoarele şedinţe de Consiliu Judeţean (CJ) Galaţi şi Consiliu Local va fi prezent un proiect de hotărâre prin care Parcul Rizer va fi preluat de Consiliul Judeţean Galaţi de la Primăria municipiului Galaţi. Transferul Parcului Rizer este necesar în contextul în care aici se construieşte sediul Muzeului de Artă Vizuală. De altfel, potrivit declaraţiilor făcute de preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, parcul va fi administrat de Muzeul de Artă Vizuală, care va amenaja expoziţii în aer liber. Preşedintele CJ Galaţi a precizat că destinaţia parcului nu va fi schimbată şi că acest loc va rămâne un loc de plimbare şi relaxare pentru gălăţeni mari sau mici, căci nici zona de joacă nu va fi desfiinţată. 

Lucrările de construcţie a noului sediu al Muzeului de Artă Vizuală din Galaţi au demarat în septembrie 2018, investiţia fiind suportată din bugetul Consiliului Judeţean Galaţi. ”Este un moment deosebit pentru cultura gălăţeană. Am demarat lucrările la noul sediu al Muzeului de Artă Vizuală din Galaţi, un proiect de suflet pentru mine. Edificiul în sine va fi o operă de artă, cu săli de expunere, laboratoare pentru conservarea şi restaurarea obiectelor de artă, ateliere de lucru, depozite, un amfiteatru multimedia cu 185 de locuri şi o bibliotecă. Vom avea cel mai modern şi mai frumos spaţiu muzeal din România. Valoarea investiţiei se ridica la 4.526.000 euro”, declara preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea la demararea lucrărilor. 

Proiect futurist al arhitectului Dan Ujeucă, premiat de Ordinul Arhitecţilor

Clădirea se desfășoară pe patru niveluri şi este concepută ca o jumătate de cilindru înclinat spre est, cu planul acoperişului perpendicular pe generatoarea cilindrului. Pereţii faţadei sunt de tip ventilat, placaţi cu material ceramic, opac, înalţi de peste 20 de metri. Clădirea va avea o copertină perimetrală, lată de 15 metri, din sticlă stratificată, pe care se poate circula şi sub care pot fi găzduite vara expoziţii sau ateliere de creaţie plastică în aer liber. Proiectul a fost realizat în 2008 şi a fost premiat de către Ordinul Arhitecţilor, până în 2016 a fost uitat prin sertare le Consiliului Judeţean, în prezent Muzeul de Artă Vizuală fiind ”îngrămădit” într-un spaţiu restrâns, la parterul unui de bloc.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu