01 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Elevii gălăţeni iau parte la diferite activităţi menite să le insufle deprinderi ale unui stil de viaţă sănătos, dobândit prin consumul de alimente sănătoase şi prin mişcare zilnică. Astfel de activităţi, care au avut debutul la începutul acestei săptămâni, la Liceul "Sf.Maria", au fost organizate în cadrul proiectului educaţional local "Învaţă să trăieşti sănătos" şi a fost iniţiat de două profesoare care îşi doresc ca elevii să crească sănătoşi: Mihaela Măcrineanu (Liceul Teoretic "Mircea Eliade") şi Liliana Onel (Liceul "Sf.Maria"). Coordonatorii menţionaţi îşi propun să pornească la drum cu o serie de activităţi în care sunt incluşi momentan 50 de elevi, care vor lua parte la diferite sesiuni de informare, la plimbări în aer liber cu bicicletele sau rolele. Proiectul are drept parteneri Complexul Muzeal, Direcţia de Sănătate Publică, Inspectoratul Şcolar, Direcţia Judeţeană de Sport şi ANPC.

"În ultimul timp, pe toate canalele media circulă diferite informaţii - mişcaţi-vă zilnic, faceţi 30 de minute de mişcare, aveţi grijă câtă sare, câte băuturi energizante consumaţi sau încercaţi să le evitaţi prin înlocuirea lor cu apă plată. Este ceea ce dorim să vă prezentăm noi - să încercăm să ne raportăm la acest mod de viaţă şi să aplicăm ceea ce ştim în realitatea noastră de zi cu zi", a spus prof. Mihaela Măcrineanu, înainte de începerea activităţii de la liceul "Sf.Maria".

Elevii liceului "Mircea Eliade" sunt deja familiarizaţi cu astfel de proiecte deoarece, în anul 2010, instituţia de învăţământ a obţinut o finanţare de la Guvernul Norvegiei pentru a fi implementată o acţiune amplă pe o temă la fel de generoasă, "Învaţă să trăieşti sănătos prin dietă şi mişcare".

"Eu mă aflu la momentul diseminării rezultatului respectiv şi vreau să văd dacă ceea ce am derulat se poate aplica şi în alte licee teoretice. Este o continuitate a ceea ce s-a derulat în şcoală şi dorim să vedem dacă putem face acest lucru şi cu o finanţare minimă sau dacă putem schimba, cel puţin, gradul de mentalitate al tinerei generaţii cu privire la alimentaţie şi mişcare", a spus prof. Măcrineanu. Activitatea care a avut loc săptămâna aceasta a constat într-un concurs la care au participat copii de la ambele licee, în total 5 grupe formate din câte 4 elevi. Aceştia au avut de alcătuit sloganuri din cuvinte primite, de modelat un coş cu fructe şi legume din plastilină şi de realizat postere cu tema alimentaţie sănătoasă.


Articole înrudite