24 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Asigurarea căldurii la Galaţi, nerezolvată încă
Asigurarea căldurii la Galaţi, nerezolvată încă

Deşi vremea rea îşi intră încetul cu încetul în drepturi, gălăţenii nu au şanse să primească în curând căldură, motivul fiind cel legat de efectuarea unor plăţi în avans către Romgaz. În timp ce Apaterm a decis să treacă de luni la blindarea vanelor care asigură furnizarea căldurii la un număr de peste 80 de asociaţii de proprietari datornice (operaţiune pe care v-am prezentat-o în cadrul unui articol publicat în ediţia de ieri), încercând astfel să crească nivelul încasărilor, situaţia este departe de a fi una liniştitoare. Cel puţin acest lucru reiese din declaraţia pe care ne-a dat-o în cursul zilei de ieri directorul Electrocentrale, Ovidiu Graure, care ne-a precizat că furnizarea căldurii se va face doar dacă se respectă condiţiile stabilite în cadrul întâlnirii desfăşurate săptămâna trecută cu ministrul Energiei şi directorul Romgaz, care au înţeles situaţia cu care se confruntă Galaţiul şi au încercat să găsească soluţii pentru rezolvarea problemei.

„Nu ştiu cine a spus că se va furniza căldură la Galaţi. Eu vă spun că în următoarele zile voi purta discuţii cu reprezentanţii Primăriei şi ai Apaterm pentru a încerca să găsim o rezolvare după ce vom analiza situaţia, şi aici mă refer în special la cea legată de plăţile efectuate de Apaterm către Electrocentrale. Vreau să vă spun că în cursul lunii noiembrie Apaterm a plătit zilnic doar 10.000 de lei, o sumă mică”, ne-a declarat directorul Electrocentrale. Acesta ne-a mai spus că marţea viitoare se va întâlni din nou cu reprezentanţii Primăriei şi ai Apaterm pentru a vedea dacă se îndeplinesc toate condiţiile necesare pentru asigurarea agentului termic primar.

„Condiţia a rămas aceeaşi, şi anume că trebuie achitate 14 milioane de lei către Romgaz. Până atunci nu se poate pune problema asigurării încălzirii oraşului, nici măcar în cazul asociaţiilor bun platnice”, ne-a declarat directorul Electrocentrale.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Mihai Costache, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere legat de pornirea sistemului de termoficare.


Articole înrudite