19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Deşi Primăria Galaţi, prin purtătorul de cuvânt Mihai Costache, anunţa săptămâna trecută că asociaţiile de proprietari se pot deplasa la sediul Societăţii de Gospodărire Urbană pentru a lua gratuit gard viu sau gazon, lucrurile stau se pare cu totul altfel. Un cetăţean ne-a sunat luni la redacţie pentru a reclama faptul că cei de la Gospodărire Urbană - unde a mers după ce a citit comunicatul Primăriei - i-ar fi spus că nu se mai acordă gard viu de vinerea trecută.
Potrivit informaţiilor furnizate de directorul Societăţii de Gospodărire Urbană, Eduard Grosu, la ora actuală angajaţii societăţii lucrează la plantarea gardului viu. „Gardul viu se va planta şi de către asociaţiile de proprietari care vor primi materialul săditor, asociaţiile de proprietari urmând să fie alese de către administraţia locală, astfel încât acestea să coincidă cu zonele şi aliniamentele unde se doreşte plantarea gardului viu”, ne-a declarat directorul Eduard Grosu. Din ce înţelegem noi, se dă gard viu, dar numai pentru anumite zone.
Acum angajaţii Societăţii de Gospodărire Urbană se ocupă cu întreţinerea spaţiului verde din Grădina Publică, Parcul de la Pastilă şi Parcul Rizer. „De asemenea, în cursul lunii noiembrie angajaţii societăţii plantează 1.500 de platani, mesteceni şi tei, locaţiile fiind mai ales alianiamentele stradale, materialul fiind cumpărat de la o firmă din ţară, fiind vorba de o comandă făcută nu de societatea noastră, ci de către Primărie”, ne-a declarat Eduard Grosu.


Articole înrudite