29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Punct şi de la capăt pentru CJ Galaţi
Punct şi de la capăt pentru CJ Galaţi
Consiliul Judeţean Galaţi a încheiat astăzi proiectul finanţat din fonduri europene ”Imagine-Metode îmbunătăţite pentru asigurarea creşterii şi inovării în nordul Euro-regiunii Dunărea de jos”. Proiectul a fost finanţat prin Programul Operaţional Comun România - Ucraina - Republica Moldova 2007-2013. Valoarea proiectului s-a ridicat la aproximativ 142.000 de euro. Părţile implicate s-au arătat foarte încântate de finalizarea acestuia, prin prisma faptului că au reuşit să atingă toate rezultate dorite. Prin acţiunile desfăşurate părţile implicate, CJ Galaţi şi Raionul Cahul, au dorit îmbunătăţirea capacităţilor de comunicare a administraţiei publice locale, cu scopul de a promova dezvoltarea durabilă.
Preşedintele CJ Galaţi, Eugen Chebac, s-a arăt mulţumit de achiziţiile făcute cu ajutorul fondurilor europene. ”Chiar dacă am întâlnit dificultăţi, datorită diferenţelor de legislaţie, am reuşit să ducem la bun sfârşit. Importanţa unui proiect nu este dată de valoarea sa, ci de segmentul de adresabilitate. Scena pe care am achiziţionat-o a fost folosită marţi la Zilele Basarabiei, unde peste 3.000 de tineri au venit la concert. În total peste 30.000 de oameni s-au putut bucura de ea”, a explicat Chebac. Partea moldoveană s-a arătat mulţumită de colaborarea pe care avut-o în administraţia gălăţeană şi de modul în care a fost implementat tot programul.
”Acest proiect a consolidat relaţiile de prietenie şi a apropiat mai mult cetăţenii din Republica Moldova. Sper să continuăm să dezvoltăm proiecte împreună şi vreau să mulţumesc echipei care s-a ocupat de implementare care s-a ocupat cu profesionalism de sarcini”, a apreciat preşedintele Raionului Cahul, Avram Micinshi.
Proiectul a durat 12 luni şi a dus la realizarea a 4.000 de dvd-uri conţinând filme de prezentare monografică a zonei de frontieră, incluzând domenii precum cel economic, social sau cultural. Tot prin intermediul acestui proiect au fost realizate 2 evenimente publice comune, fiind vorba despre ”Toamna pe Prut” şi ”Semne de primăvară”, proiecte care s-au desfăşurat la Galaţi. Cei de la Biroul de Cooperare Transfrontalieră au cuvinte de laudă la adresa celor două administraţii. ”Mă încearcă un sentiment de bucurie, dar şi de tristeţe că s-a încheiat acest proiect. A fost o muncă foarte mare, dar s-a demonstrat că se poate coopera foarte bine între România şi Republica Moldova. Este foarte greu să câştigi un proiect, dar este şi mai greu să îl duci la final”, a declarat directorul Biroului de cooperare Transfrontalieră Iaşi, Sebastian Costea.


Articole înrudite